Tietoa yritystoimintaan

Lappajärvi sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja on osa Järviseudun seutukuntaa.
Yrityksemme kilpailevat usein samoilla markkinoilla, mutta tekevät myös yhteistyötä mm. vientikaupan alalla.

Etelä-Pohjanmaa on yritteliästä seutua, siinä Lappajärvikään ei tee poikkeusta.
Meillä toimii yli 500 yritystä teollisen tuotannon, kaupan ja palvelun, maatalouden sekä matkailun saralla. Maatiloilla perusmaatalous, perunanviljely, metsä- ja turkistalous edustavan päätoimialoja.

Nykyhetken pääpaino yritystoiminnassa on matoissa, metallissa ja matkailussa. Lappajärveläiseen tapaan monet ovat monialayrittäjiä. Erikoista kunnan yrityksissä on se, että noin puolet niistä on sijoittunut lappajärveläisiin kyliin.

Tulevaisuudessa Lappajärvellä panostetaan vahvojen toimialojen kehittämiseen, yrityskannan monipuolistamiseen sekä yritysten toimintaympäristön jatkuvaan kehittämiseen. Erityisenä kehityskohteena on järviympäristöön liittyvät matkailu- ja oheispalvelut. Uudistunut laivaliikennetoiminta ja hankkeen kautta elinvoimaa hakeva kanootti- ja pienveneliikenne tarvitsevat järven rannoilta ja saarista mm ravinto- ja ohjelmapalveuja tarjoavia käyntikohteita.

Jos olet kiinnostunut yrityksen perustamisesta tai yritystoiminnan kehittämisestä Lappajärvellä, ota yhteyttä. Kunta on mukana myös Etelä-Pohjanmaan Uusyrityskeskuksessa, sen tarjoamiin palveluihin kannattaa tutustua osoitteessa www.neuvoa-antava.fi

Kunnanjohtaja  Tuomo Lehtiniemi
06 2412 5611 / 044 369 9611
etunimi.sukunimi at lappajarvi.fi