Ajankohtaista

LAPPAJÄRVEN KUNTA JA ELINVOIMALAUTAKUNTA JULISTAA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN AVUSTUKSET VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 10.03.2021 KLO 16.00 MENNESSÄ:

Vuoden 2021 talousarvioon on merkitty vapaa-aikapalveluiden avustusmäärärahaa yhteensä 65 250 euroa, joka on jaettu seuraavasti:

 • Liikuntatoimi: 19 000 euroa
 • Nuorisotoimi: 14 500 euroa
 • Kulttuuritoimi: 25 750 euroa
 • Valmistautuvien urheilijoiden stipendit: 6 000 euroa

Vapaa-aikatoimen talousarviossa varataan vuosittain määräraha paikallisen liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille, järjestöille tai tahoille. Avustustoiminnan tarkoituksena on kannustaa yhdistyksissä, järjestöissä tai tahoissa toimivia kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Määrärahan jakamisesta päättää Elinvoimalautakunta. Avustusmäärärahat sisältävät yleisavustusten sekä kohdeavustusten lisäksi urheilumenestyksestä myönnettävät ja valmistautuvien urheilijoiden stipendit, kylien elinvoima-avustukset, kulttuuripalkinnon ja –stipendin, museo- ja kesäteatteriavustuksen sekä nuorisoseuratalojen kiinteistöavustuksen.

Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi vuoden 2021 avustusmäärärahat. Avustushakemukset tulee kohdentaa liitteineen elinvoimalautakunnalle 10.03.2020 klo 16.00 mennessä. Lappajärven kunta, Elinvoimalautakunta, Maneesintie 5, 62600 LAPPAJÄRVI.

Vuoden 2021 avustusmäärärahoja myönnettäessä noudatetaan Lappajärven elinvoimapalveluiden avustussääntöä. Avustuksien hakeminen tehdään erilliselle kaavakkeelle. Kaavakkeita on saatavissa sähköisesti kunnan kotisivuilta tai kunnan talolta vapaa-aikapalveluiden toimistolta.

Lisätiedustelut Vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselalle 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi. 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nuortenpalvelujen kehittämiskysely - nuorten vuosi 2021

Lappajärven kunta on päättänyt, että vuosi 2021 on teidän - eli nuorten vuosi! Lappajärven kunta elinvoimalautakunta sekä sivistyslautakunta on päättänyt kohdentaa nuorten palveluihin lisämäärärahaa vuodelle 2021. Vastaamalla tähän kyselyyn pääset vaikuttamaan siihen mitä palveluita, toimintaa tai hankintoja nuorille kehitetään ja tehdään.

Kannattaa vastata vakavuudella, sillä sinua kuunnellaan oikeasti! Kaipaamme vastauksia niin toiseen asteen opiskeiljoilta sekä yläkoululaisilta. Kysely on avoinna vastauksille 25.2.2021 - 7.3.2021. Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 5 minuuttia. Kiitos kun osallistuit!

Kyseylinkki alla:

Lisätiedustelut:
Anssi Kuusela
Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri
anssi.kuusela@lappajarvi.fi, 044 36 99 440

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN KUNTA JA ELINVOIMALAUTAKUNTA JULISTAA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN AVUSTUKSET VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 10.03.2021 KLO 16.00 MENNESSÄ:

Vuoden 2021 talousarvioon on merkitty vapaa-aikapalveluiden avustusmäärärahaa yhteensä 65 250 euroa, joka on jaettu seuraavasti:

 • Liikuntatoimi: 19 000 euroa
 • Nuorisotoimi: 14 500 euroa
 • Kulttuuritoimi: 25 750 euroa
 • Valmistautuvien urheilijoiden stipendit: 6 000 euroa 

Vapaa-aikatoimen talousarviossa varataan vuosittain määräraha paikallisen liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille, järjestöille tai tahoille. Avustustoiminnan tarkoituksena on kannustaa yhdistyksissä, järjestöissä tai tahoissa toimivia kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Määrärahan jakamisesta päättää Elinvoimalautakunta. Avustusmäärärahat sisältävät yleisavustusten sekä kohdeavustusten lisäksi urheilumenestyksestä myönnettävät ja valmistautuvien urheilijoiden stipendit, kylien elinvoima- avustukset, kulttuuripalkinnon ja –stipendin, museo- ja kesäteatteriavustuksen sekä nuorisoseuratalojen kiinteistöavustuksen.

Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi vuoden 2021 avustusmäärärahat. Avustushakemukset tulee kohdentaa liitteineen elinvoimalautakunnalle 10.03.2020 klo 16.00 mennessä. Lappajärven kunta, Elinvoimalautakunta, Maneesintie 5, 62600 LAPPAJÄRVI.

Vuoden 2021 avustusmäärärahoja myönnettäessä noudatetaan Lappajärven elinvoimapalveluiden avustussääntöä. Avustuksien hakeminen tehdään erilliselle kaavakkeelle. Kaavakkeita on saatavissa sähköisesti kunnan kotisivuilta tai kunnan talolta vapaa-aikapalveluiden toimistolta. Lisätiedustelut vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselalle 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nuorisotilojen meidän tila -ohjauspalvelu käynnistyy ke 20.1. poikkeusajan aikatauluilla

Nuorisotilojen Meidän tila -ohjauspalvelut järjestetään seuraavalla rajoitetulla aikataululla 8.2.2021 asti:

*keskiviikot 6 lk - 7 lk klo 17.00 - 19.00 / 8 lk ja vanhemmat 19.00 - 21.00

*perjantait 6 lk - 7 lk klo 17.00 - 19.30 / 8 lk ja vanhemmat 19.30 - 22.00

*Lauantait (parittomat viikot) 6 lk - 7 lk klo 17.00 - 19.30 / 8 lk ja vanhemmat 19.30 - 22.00.

Poikkeusaikataulut tehdään koronatilanteen vuoksi, jotta kykenemme varmistamaan 20 henkilön kokoontumisrajoituksen ohjauspalvelujen toiminnassa. ______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Järvi-Pohjanmaan yhteistoimintakuntien pandemian johtoryhmän päättää avata liikuntatiloja asiakaskäyttöön 12.1. alkaen

Alla Lappajärven kunnan vapaa-aikapalveluiden tiedote yhdistyksille ja järjestöille liikuntatilojen käyttöä koskien.

Nuorisopalvelut: Meidän Tila -ohjaustoiminta on tauolla 6.12. - 17.1. Lappajärven kunta avaa nuorisotilat nuorten käyttöön jälleen keskiviikkona 20.1.2021. Asiasta tiedotetaan nuoria WILMA-palvelun kautta.

Liikuntapalvelut: Jami:n liikuntasalin käyttövuorot avataan yhdistysten käyttöön 12.1. Aquariuksen sauna ja avantouinti avataan 17.1. Kunnan kuntosali sekä yleisliikuntatila on käytettävissä normaalisti avaimen hankkineilla asiakkailla, muistaen sosiaalisen etäisyyden sekä hyvän käsihygienian. Kuntosalille on järjestetty käsidesejä sekä laitteille desifiontiainetta sekä pyyhintäliinoja. Järvilakeuden kansalaisopiston ryhmäliikunta voi aloittaa toiminnan ryhmäliikuntatiloissa 18.1. alkaen. Liikuntatiloissa suosittelemme noudattamaan 10 hlö kokoontumisrajaa, joka on voimassa 17.1. asti Yli 63-vuotiaille suunnattu Yhdessä hyvinvointia keskiviikko -toiminta on edelleen tauolla toistaiseksi.Täsmennettynä vielä: Liikunnan, nuorison ja kulttuurin toimialoilla toimivat yhdistykset, järjestöt ja seurat voivat aloittaa normaalin harrastustoiminnan Lappajärven kunnan hallinnoimissa tiloissa kokoontumisrajoituksia sekä muita yleisiä toimintaohjeita noudattaen. Liikunta- ja muissa harrastetiloissa on voimassa Lappajärven kunnan aiemmin myöntämät käyttövuorot.

Lisätiedustelut: Anssi Kuusela, Lappajärven kunta, vapaa-aikasihteeri, 044 36 99 440, anssi.kuusela@lappajarvi.fi _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

KOHTI TALVIULKOILUKAUTTA 2020-2021 - HIIHTOLIIKKUJAT

Latujen ylläpitoa toteutetaan kaudella 2020 - 2021 Lappajärven kunnan toimesta Hernesniemen kuntoradalla, Tarvolan pururadalla sekä koulujen yhteyteen järjestetään hiihtomahdollisuutta koulujen käyttöön. Lappajärven kunta tilaa isomman latukoneen Hernesniemeen vähintään kerran viikossa tai tarpeen mukaan tasaisemman latu-uran varmistamiseksi. Hiihtoladut.fi sivustolta pääsette näkemään reaaliajassa latujen huoltotilanteen - hiihtoliikkujat ottakaa seurantaan hiihtoladut.fi sivusto.

Lappajärven latujen pohjustustyöt Hernesniemessä on aloitettu. Odottelemme vielä lisää lunta taivaalta, ennen kuin kunnon latua aloitamme ajamaan. Latujen hoitoa vaikeuttaa Hernesniemen kuntoradan yhteydessä toimivien maanomistajien puu- ja maatyöt (jatkuvat vielä tammikuun aikana), mutta löydämme toimivan ratkaisun asiaan. Tämä kuitenkin vaikuttaa ladunhuoltotoimintaan vielä tammikuun aikana.

Haluamme toivottaa teille hyvää talviulkoilukautta 2020-2021.

Ohessa alla linkki hiihtoladut.fi sivustolla:

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunnan Kulttuuripalkinto sekä Kunnon Kuntalainen palkinto jaettiin 11.12.2020.

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunta on kokouksessaan 3.12.2020 valinnut Kulttuuripalkinnon sekä Kunnon Kuntalaisen. Palkinnot jaettiin koronatilanteesta johtuen pienimuotoisesti. 

KUNNAN KULTTUURIPALKINTO 2020 - NO TOUBLE RY

"Kiitoksia Lappajärven kulttuuritoiminnan elävöittämisestä ja voimaannuttamisesta. Toimitte ja teitte ison työn nuorisokulttuurin elävöittämiseksi paikkakunnallamme toteuttamalla nuorille osallistavalla työotteella Lappajärven kunnan nuorisotiloille hienon ehostuksen yhteistyössä alueemme yrittäjien tukemana vuonna 2020. Tämänkaltaista osallistavaa yhteiskunnallisesti verkostot ylittävää yhteistoimintaa haluamme Lappajärven kunnassa jatkossakin toteuttaa. Teidän kanssa toteuttava yhteistoimintaprojekti on erinomainen malliesimerkki tästä. Mainitsemisen arvoisen tärkeää tässä on etenkin se, että työ kohdentuu paikkakuntamme nuorien ja nuorisokulttuurin hyväksi."

KUNNON KUNTALAINEN PALKINTO 2020 - Sami Savola

"Kiitoksia Lappajärven liikkumistoiminnan voimaannuttamisesta. Toimit aktiivisesti kunnan liikuntatoiminnan elävöittäjänä paikkakunnallamme toteuttamalla ei aktiivisesti harrastaville nuorille sekä vähän aikuisimmillekin harrastefutistoimintaa erittäin matalla kynnyksellä. Tämänkaltaista vapaaehtoistoimintaa haluamme Lappajärven kunnassa jatkossakin toteuttavan. Harrastefutistoiminta toimi pari kertaa viikossa läpi kesän ja luomassasi whatsApp ryhmässä oli aktiivisia pelaamisen aloittamisen aikojia yli 40. Aktiivisia pelaajiakin löysi kentälle hyvä määrä. Mainitsemisen arvoisen tärkeää tässä on etenkin se, että työ kohdentui vähemmän liikuntaa harrastavien aktivoimiseksi, tueksi ja hyväksi. Toiminta lisäsi fyysistä aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä ryhmässä olevien kesken erittäin paljon."

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunta onnittelee teitä! 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA VAPAA-AIKAPALVELUT / YLI 63-VUOTIAIDEN YHDESSÄ HYVINVOINTIA TOIMINTA KESKIVIIKOT TAUOLLA TOISTAISEKSI 25.11.2020 LÄHTIEN

Tilanne on nyt oleellisesti heikentynyt alueellamme. Alajärven / Lehtimäen tilanne on nyt kiihtymisvaiheessa ja ilmaantuvuusluvut suhteellisen korkealla tasolla. Lappajärven kunta muistuttaa kaikkia nyt erityisestä tarkkaavaisuudesta suojellaksemme toisiamme ja läheisiämme. Lappajärven kunnan alueella ei ole todettu uusia tartuntoja tai kunnan alueella ei ole tiedossa altistuneita Järvi-Pohjanmaan alueen uudessa koronavirus altistusketjussa 14.11. - 20.11. Lappajärven kunnan alueella ei ole tarvetta muuttaa vielä tässä vaiheessa voimassa olevia käytänteitä. Varaudumme tilanteeseen keskeyttämällä riskiryhmien ryhmätoiminnan.

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Hotelli Kivitipun liikuntapalvelut ovat päättänyt laittaa tauolle yli 63-vuotiaille suunnatun yhdessä hyvinvointia –toiminta keskiviikkojen järjestäminen toistaiseksi. Haluamme kannustaa kaikkia pitämään omasta sosiaalisesta- ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta liikkumalla omatoimisesti ja tavaten ihmisiä huomioiden hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi. Palvelutauko asettuu voimaan välittömästi. Huomioithan, että jo seuraava keskiviikon 25.11. tapahtuma on peruttu.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tanssia ja sirkusta! DigiKETO - osallistu opetustuokioihin verkossa ilmaiseksi 16.11. - 13.12.

DigiKETO on Lappajärvellä tutustu tanssiin ja sirkukseen verkossa 16.11. – 13.12.!

Keski-Uudenmaan Tanssiopisto KETO ja Sirkus Kia Ora! toteuttavat pilotin tanssi- ja sirkusopetuksen tuomisesta verkkoon. Pilotin tarkoituksena on tuoda tanssi- ja sirkusopetus saataville missä ja milloin haluat sekä myös niille lapsille ja nuorille, joiden paikkakunnilla ei järjestetä tanssi- ja sirkuslajien opetusta. Pilottiin osallistuvat lapset ja nuoret pääsevät innostumaan uusista harrastuksista verkossa ilmaiseksi 5 viikon ajan!

KETO on tehnyt jo vuosien ajan työtä tanssi- ja sirkusopetuksen tuomiseksi verkkoon ja sitä kautta myös sellaisille lapsille ja nuorille, joiden omalla paikkakunnalla ei näiden lajien opetusta järjestetä. Vuosien työ huipentuu kuntien kanssa yhteistyössä toteutettavaan pilottikokeiluun! Mukana ovat Järvenpää, Tuusula, Iisalmi, Taivalkoski, Lappajärvi, Alajärvi, Vimpeli ja Evijärvi.

PÄÄSET MUKAAN VERKKO-OPETUKSEEN TAPAHTUMAKALENTERI EVENTISTÄ TÄSTÄ

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

YHDESSÄ HYVINVOINTIA TOIMINTAKESKIVIIKOT – Hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista aktiivisuutta yhdessä kaverin ja ammattilaisen kanssa

Toimintakeskiviikot Hotelli Kivitipussa jatkuvat keskiviikkoisin 4.11.2020 alkaen. Tämä palvelu on maksuton ja avoin kaikille 63-vuotta täyttäneille ja vanhemmille Lappajärven kuntalaisille ja palvelun mahdollistavat Lappajärven kunta sekä Hotelli Kivitippu. Koronaepidemian takia vesijumpparyhmien osallistujamäärää on rajoitettu. Toivomme osallistujien noudattavan hyvää käsi- ja yskimishygieniaa, huomioivan turvavälit ja mahdollisten flunssaoireiden aikana jäävän kotiin sairastamaan! Suosittelemme maskien käyttöä Kivitipun tiloissa oleskeltaessa.

Yhdessä hyvinvointia toimintakeskiviikon asiakas voi valita vapaasti osallistuuko omatoimisesti vai ohjatusti päivän ohjelmaan. Hotelli Kivitipun kuntosali on vapaasti käytettävissä klo 9.30-14.00 ja uima-allassaunoineen klo 10.00-11.30.

Keskiviikon ohjatut liikuntatuokiot seuraavasti:

 • klo 10.00-10.45 Tuolijumppa/Vire-Lavis
 • klo 11.30-12.15 Vesijumpparyhmä 1. (max 20 osallistujaa, ilmoittautumiset Maijalle)
 • klo 12.30-13.15 Vesijumpparyhmä 2. (max 20 osallistujaa, ilmoittautumiset Maijalle)
 • Lisätietoa voitte tiedustella Kivitipun liikuntapalvelut Maija Kuoppala p. 0447910473, sähköposti: maija.kuoppala@kivitippu.fi tai Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 0443699440

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN AVANTOUINTIPALVELUT HOTELLI KIVITIPPU AQUARIUS INN 1.11.2020 ALKAEN!

LAPPAJÄRVEN AVANTOUINTIPALVELUT HOTELLI KIVITIPPU AQUARIUS INN 1.11.2020 ALKAEN! Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Avantouinti sopii lähes kaikille, mutta jos kärsit sairaudesta, neuvottele ensin lääkärin kanssa harrastuksen aloittamiseen liittyvistä riskeistä. Etenkin sydän- ja verenpaineoireet saattavat estää kylmästä kylvystä nauttimisen. Olet sitten kuntalainen, naapurikuntalainen, kesäasukas tai matkailija – HYÖDYNNÄ LOISTAVA PALVELU! Lue lisää julkaisun linkistä, löydät palvelun aukiolot ja hinnat - tervetuloa!

Avantouinti vuorot ja aikataulut – 1.11.2020 – 30.12.2020 

 • keskiviikko – naiset 17.00-18.30
 • keskiviikko yleisvuoro – 18.30-21.30 (tiloissa omat pukuhuoneet ja suihkutilat sekä naisille, että miehille)
 • sunnuntai yleisvuoro – 15.00-19.30 (tiloissa omat pukuhuoneet ja suihkutilat sekä naisille, että miehille)

Hinta ja muuta palvelusta

 • Hinta: kertakäynti 4€ (maksaminen Hotelli Kivitipun respaan)
 • Korona tilanteesta johtuen kausikorttien hinnoittelu ei ole mahdollista vuoden 2020 puolella
 • Palvelua käytettäessä asiakkaiden huomioitava sosiaalisen etäisyyden, hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi
 • Lisätietoa www.kivitippu.fi / www.lappajarvi.fi
 • Kausikortit jälleen kevätkaudella 3.1.2021 lähtien päivitetyillä aikatauluilla - tiedotamme kevät kauden saunavuoroista joulukuussa

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Hyvä Yhteistoimintakumppani – kutsu tapahtumajärjestäjäksi lasten ja nuorten toimintaviikoille 2020 viikot 49-51

Lappajärvellä vietetään 37. kertaa lasten ja nuorten toimintaviikkoja 4.12. - 20.12.2020 (viikot 49-51). Tapahtuma viikot starttaavat Lappajärven Joulunavajaisista perjantaina 4.12. Toimintaviikkojen tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille suunnattua tapahtumatarjontaa. Toimintaviikot kokonaisuuden järjestävät Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimi ja Lappajärven seurakunta yhdessä Lappajärveläisten yhdistysten sekä järjestöjen kesken. Vallitseva korona-tilanne huomioiden toimintaviikot järjestetään pari viikkoa totuttua myöhemmin.

Kutsumme teidät yhteistoimintakumppanit suunnittelupalaveriin nuorisotiloille (Maneesintie 1 A4) maanantaina 16.11.2020 klo 18.00 – 19.00. Palaverissa suunnittelemme toimintaviikkojen ohjelmasisältöä – käymme läpi jo varmistuneita tapahtumia sekä suunnittelemme viikkojen ohjelmakokonaisuuksia eteenpäin. Huomioithan, että palaveriin ilmoittaudutaan ennakkoon vapaa-aikasihteerille Anssi Kuuselalle anssi.kuusela@lappajarvi.fi 0443699440 pe 13.11. mennessä. Jos, yhdistyksenne on estynyt saapumaan paikalle, voit olla yhteydessä vapaa-aikasihteeriin ja ilmoittaa osallistumisestanne sekä ohjelmanne toimintaviikoille.

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunta myöntää 3000 € haettavaksi 13.1.2020 klo 16.00 mennessä. Kohdeavustukset ovat tarkoitettu Lappajärveläisille liikunta-, kulttuuri, nuoriso yhdistyksille ja järjestöille. Avustukset tulee käyttää lasten ja nuorten toimintaviikkojen (viikot 49, 50 ja 51) tapahtumien järjestämisestä aiheutuviin kuluihin. Lisätietoa antaa vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela anssi.kuusela@lappajarvi.fi 044-3699440. Lomakkeet ja ohjeet löytyvät http://www.lappajarvi.fi/kunta/ohjeet-ja-saannot-2/.

Osallistutaan, osallistetaan ja tehdään aktiivisesti yhdessä:

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA VAPAA-AIKAPALVELUT / NUORTEN MEIDÄN TILA -OHJAUSTOIMINTA TAUOLLA 6.10.2020 – 18.10.2020

Järvi-Pohjanmaan Perusturvan pandemiajohtoryhmä linjasi kaikille kolmannen sektorin edustajille ja yksityishenkilöille, että he eivät järjestäisi yli 20 hengen tapahtumia 11.10.2020 saakka. Tämä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Järvi-Pohjanmaan Perusturvan yhteistoiminta-alueella. Lappajärven kunta noudattaa pandemiajohtoryhmän suositusta, linjaukset ovat voimassa 18.10.2020 asti.

Maneesintie 1 A 4 sijaitsevaa nuorisotila on käyttökiellossa 18.10.2020 saakka. Haluamme kannustaa kaikkia pitämään omasta sosiaalisesta- ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta liikkumalla omatoimisesti ja tavaten ihmisiä huomioiden hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Palvelutauko asettuu voimaan välittömästi. Nuorten tilatoiminta jatkuu jälleen ke 21.10.2020 mikäli yhteistoiminta-alueen tartuntaketjut ovat saatu kontrolliin - seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme teitä kaikkia vielä lähempänä.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi.  

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA VAPAA-AIKAPALVELUT / YLI 63-VUOTIAIDEN YHDESSÄ HYVINVOINTIA TOIMINTA KESKIVIIKOT TAUOLLA 6.10.2020 – 18.10.2020

Järvi-Pohjanmaan Perusturvan pandemiajohtoryhmä linjasi kaikille kolmannen sektorin edustajille ja yksityishenkilöille, että he eivät järjestäisi yli 20 hengen tapahtumia 11.10.2020 saakka. Tämä on varotoimenpide koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi Järvi-Pohjanmaan Perusturvan yhteistoiminta-alueella. Lappajärven kunta noudattaa pandemiajohtoryhmän suositusta, linjaukset ovat voimassa 18.10.2020 asti.

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Hotelli Kivitipun liikuntapalvelut ovat päättänyt laittaa tauolle yli 63-vuotiaille suunnatun yhdessä hyvinvointia –toiminta keskiviikkojen järjestäminen 18.10.2020 saakka. Haluamme kannustaa kaikkia pitämään omasta sosiaalisesta- ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta liikkumalla omatoimisesti ja tavaten ihmisiä huomioiden hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Palvelutauko asettuu voimaan välittömästi. yli 63-vuotiaiden yhdessä hyvinvointia toiminta keskiviikko jatkuu jälleen ke 21.10.2020 mikäli yhteistoiminta-alueen tartuntaketjut ovat saatu kontrolliin - seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme teitä kaikkia vielä lähempänä. Huomio, että jo seuraava keskiviikon 7.10. tapahtuma on peruttu.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi. 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven päivitetyn kunto- ja ryhmälikuntatilan avoimet ovet 19.9.2020 klo 12.00 - 16.00

Lappajärven päivitetyn kunto- ja ryhmälikuntatilan avoimet ovet 19.9.2020 klo 12.00 – 16.00

Lappajärven vapaa-aikapalvelut järjestävät Jami:n yksikössä sijaitsevan kuntosalin sekä ryhmäliikuntatilan avoimet ovet 19.9.2020 klo 12.00-16.00. Kuntosali sekä yleisliikuntatilat ovat nyt kaikkien saatavilla, liikuntatila on käytettävissä jokaisena viikon päivänä 06.00-22.00. Liikuntatilat tulevat maksulliseksi seuraaviin hinnoin: 6 kk 60 € / 12 kk 100 € per kotitalous. Tiloille on hankittu uudet kuntosalilaitteet sekä yleisliikuntatilaan paljon ryhmäliikuntavälineitä, jotka ovat kaikkien käytettävissä.

Tule tutustumaan uusittuihin liikkumis- ja hyvinvointi mahdollisuuksiin. Kaikkien avoimen ovien aikana käyneiden vierailijoiden kesken arvomme 12 kk kuntosalikortin (arvo 100 €).
Avoimissa ovissa opastamme ihmisiä: avaimen hankinnassa, laitteiden käytössä, tilojen käytössä, tarjoamme treeni vinkkejä sekä avaamme julkista hankintaa sekä strategiaa kuinka tuemme kuntalaisten hyvinvointia. TERVETULOA ERKKILÄNTIE 2 62600 LAPPAJÄRVI!

Lappajärven Jami:n kunto-, judo- ja painisali yksikön tiloissa pystyy toteuttamaan erinomaisestiyleisliikkumista sekä erillaisia ryhmäliikuntamuotoja. Yleisliikuntatilasta välineistöä löytyy seuraavasti: mm. nyrkkeilysäkit 6 kpl, nyrkkeily hanskat 19 kpl, pistarit 8 kpl, Bodypump setit 0-20kg 15 kpl, trx-valjaat 10 kpl, kahvakuulat 4kg-36kg 40kpl, joogamatot 15 kpl, kehonhuoltorullat 15 kpl. Kuntosalilta välineistöä löytyy seuraavasti: mm. ristikkäistalja, alatalja, ylätalja, jalkaprässi, penkkipunnerruspenkki, smith-laite, etu- ja takareiden koukistusyhdistelmälaite, kyykkyhäkki, vetopaikka ja vapaapainoalue.

Lisätietoa Lappajärven kunnan tapahtumakalenterista

 ____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN KUNTO-/JUDO-/PAINISALI SAI UUDET RYHMÄLIIKUNTAVÄLINEET

Vapaa-aikapalvelut järjesti kyselyn yleisesti kuntalaisille sekä kohdennetusti ryhmäliikuntapalveluiden käyttäjille huhtikuun - toukokuun 2020 aikana. Vastaajien kokonaismäärä oli 75 hlö. Kyselyn tavoitteena oli selvittää ihmisten toiveita ryhmäliikuntavälineiden hankintaa koskien. Vapaa-aikapalvelut toteutti hankinnan sekä Järvilakeuden kansalaisopisto uusi kurssitoimintaa kyselyn tulosten perusteella - uusiin ryhmiin kuntonyrkkeily, toiminnallinentreeni sekä pumppi ja kehonhuolto tuli erittäin hyvin osallistujia syyskaudelle. Toivotamme iloisin mielin ryhmäliikkujat mukaan toimintakaudelle 2020-2021.

Lappajärven Jami:n kunto-, judo- ja painisali yksikön tiloissa pystyy toteuttamaan erinomaisestiyleisliikkumista sekä erillaisia ryhmäliikuntamuotoja. Välineistöä löytyy seuraavasti: mm. nyrkkeilysäkit 6 kpl, nyrkkeily hanskat 19 kpl, pistarit 8 kpl, Bodypump setit 0-20kg 15 kpl, trx-valjaat 10 kpl, kahvakuulat 4kg-36kg 40kpl, joogamatot 15 kpl, kehonhuoltorullat 15 kpl (kuntosalilla uudet laitteet ja välineistöä tulossa paljon lisää).

Tulemme jatkossakin kuulemaan teitä hyvinvointipalveluiden kehittämisessä - Kiitoksia kaikille vastanneille! Lisäksi saimme paljon palautetta ja ideoita kyselyn vapaassa tekstiosiossa! 

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LUKUVUODEN 2020-2021 SALIVUOROJEN HAKU

Lappajärven kunnan koulujen liikunta- ym. tilojen (Länsiranta ja Kotiahonkuja) käyttövuorot haetaan kouluilta. Hakemukset on jätettävä ao. koulun apulaisjohtajalle/ rehtorille 16.8.2020 klo 13 mennessä. Liikuntatilojen käytöstä peritään kunnanhallituksen määräämät vuokrat. Jamin liikuntasalin, voimailutilojen (paini, judo, voimailu), sairaalan kellarin (ammunta, yleisurheilu ym.), bändikämpän (Kotiahonkuja) ja nuorisotilojen käyttövuorojen hakemukset osoitetaan Lappajärven kunnan vapaa-aikasihteerille 14.8.2020 klo 13 mennessä. Jamin liikuntasalin vuokrat ovat 700 €/ 1,5 tuntia ja 450 €/ 1 t koko lukuvuosi. Kaikki salivuorot alkavat syyskuun alusta ja ovat käytössä käyttäjän omalla vastuulla. Huomioithan, että alle 18-vuotiaiden ryhmätoiminta on maksutonta kaikissa liikunta- ja harrastetiloissa.  

Hakemuksista tulee ilmetä seuraavat tiedot:

 • käyttäjät ja käytöstä vastuussa olevan yli 18-vuotiaan henkilön nimi, osoite ja sähköpostiosoite
 • käyttötarkoitus
 • aikatoive: kellonaika ja vuoronkäyttökuukaudet (esim. syys-huhtikuu; kansalaisopiston vuorot on jo jaettu)
 • hakemukset lähetettävä sähköpostiteitse tai kirjepostina vastuu viranhaltijalle

Lappajärvellä 1.7.2020

SIVISTYSLAUTAKUNTA / ELINVOIMALAUTAKUNTA

Lisätiedustelut vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela anssi.kuusela@lappajarvi.fi 044 36 99 440

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

kysely alueemme palveluita koskien - kesä-, vapaa-ajanasukas tai vierailija - vastaa juuri sinulle suunnattuun kyselyyn, palautteesi on meille tärkeä!

Kesä-, vapaa-ajanasukas tai vierailija - vastaa juuri sinulle suunnattuun kyselyyn. Palautteesi on meille tärkeä!

Kraatterijärven, Evijärven ja lähiseudun järvien rannoilla  lomailee joka kesä tuhansia ihmisiä tuoden keskustoihin ja taajamiin mukavaa vilskettä. Matkailu on Kraatterijärven alueella tärkeä ja kehittyvä elinkeino, jonka edistämiseen kunnat, yritykset ja muut toimijat ovat sitoutuneet. Kuntien yhteistyöverkosto toteuttaa kesäasukaskyselyn vuosittain. Kyselyn tuloksia hyödynnetään alueen kuntien ja yritysten palveluiden kehittämisessä.  Tavoitteena on saada aikaisempaa tarkempaa tietoa kesäasukkaiden ja matkustajien kokemuksista, tarpeista sekä toiveista loman ja vapaa-ajan viettoa koskien.

Kyselyyn toivotaan vastauksia niin alueen kuntien mökkeilijöiltä, ympärivuotisilta vapaa-ajanasukkailta, karavaanareilta kuin lomamatkailijoiltakin. Kesäasukaskysely on avoinna vastauksille 25.6.-31.8.2020.  Kyselyyn vastaamiseen menee aikaa noin 10 minuuttia. Kesäasukaskysely toteutetaan GDPR-asetuksen mukaisia tietosuojakäytänteitä. Kyselyn toteuttaa Lappajärven kunta yhteistyössä Evijärven ja Vimpelin kuntien sekä Järviseudun Sanomien kanssa.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nykälänniemen uimarannan vessoihin ja suihkutilaan asennettu koodilukko asiakkaita ja uimarannan käyttäjiä varten

Nykälänniemen uimarannan vessa- ja suihkutiloihin on asennettu koodilukko uimarannan käyttäjiä sekä Nykälänniemessä toimivien yrittäjien sekä yhdistyksien asiakkaita palvelemaan. Koodilukon takana asiakkailla käytettävissä vessat sekä suihkutilat naisille ja miehille. Tällä palveluvalinnalla saamme laajennettua ja laadunnettua Nykälänniemen palvelukokonaisuutta meidän kaikkien hyväksi. Asiakkaat saavat suihku- ja vessatilat käyttöönsä kysymällä ovikoodin seuraavista palvelupisteistä: Hotelli Kivitippu, Terrace Kirppu, Järviseudun Golfseura ry sekä M/S Veannettar Lakis.

Mitä hyötyä asiakkaalle? Vessa ja suihkutilat välittömässä uimarannan läheisyydessä mahdollistavat asiakkaalle pidemmän rantaelämyksen kauniissa Nykälänniemen miljöössä. Uimisen jälkeen suihkussa käynti mahdollistaa pidemmän viipymisen Nykälänniemen palveluissa esimerkiksi ruokailun merkeissä. Mikäli järvessä esiintyy sinilevää, välitön suihku uimisen jälkeen vähentää riskiä oirehtia sinilevän vuoksi. Asiakas kannathan vastuusi, että pidät yhteisistä tiloista huolta mm. huolehdit vesihanat kiinni ja pidät tilojen siisteydestä huolta.

Mitä hyötyä palveluyrittäjälle? Vessa ja suihkutilat välittömässä uimarannan läheisyydessä mahdollistavat asiakkaallenne kokonaisvaltaisemman rantaelämyksen kauniissa Nykälänniemen miljöössä. Laatu ja asiakasviipymä mahdollistavat myös myynnin lisäämistä. Golfseuralle lisä asiakas-wc takaysin puolessa välissä mahdollistaa vielä nautinnollisemman golfelämyksen. Yrittäjä kannathan vastuusi, että pidät yhteisistä tiloista huolta mm. huolehdit päivän päätteeksi tilat kuntoon sekä varmistat, että tiloissa on tarvittavat pesuaineet sekä paperit asiakkaita varten. Viestithän vastuullisesti asiakasta palveluista sekä muodostat tiedotteen vessa- ja suihkurakennuksen käyttömahdollisuudesta ja käythän itse testaamassa lukon käytön sekä tarkistamassa tilojen kunnon.

Mitä hyötyä kunnalle? Tyytyväiset kuntalaisen, alueella vierailijat sekä kunnassamme toimivat yrittäjät muodostavat elinvoimaisen kunnan tärkeimmän kivijalan. Pyrimme kunnassa huomioimaan kaikkien meidän viihtyvyyden ja edun valvomme sekä luomme mahdollisuuksia palveluiden parantamiseen ja monimuotoistumiseen. Lisätietoa asiasta antaa vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela, anssi.kuusela@lappajärvi.fi, 044 36 99 440

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ulkokenttien harjoitusvuorot 2020-2021 - Stadio Nissi ja Pesäpallostadion

Ulkokenttien harjoitusvuorot on julkaistu. Löydät ne oheisen tiedoston takaa:

_________________________________________________________________________________________________________

Etelä-Pohjanmaan kehittämisrahaston haku auki koronakriisistä kärsineille kulttuuritoimijoille

Etelä-Pohjanmaan maakuntahallitus on avannut kehittämisapurahojen haun. Kulttuurilautakunta kohdistaa haun koronaviruksen vaikutuksista kärsineille kulttuuritoimijoille. Kulttuurin apurahoja voivat hakea Etelä-Pohjanmaan alueella toimivat kulttuuritoimintaa ammattimaisesti toteuttavat kulttuuriyhdistykset, työryhmät, freelancerit, yksittäiset taiteilijat ja kulttuurialan yritykset sekä kulttuuri- ja taidelaitokset.

Kehittämisrahaston apurahat ovat haettavissa 8.4.2020−22.4.2020 välisenä aikana. Apurahaa haetaan erillisellä lomakkeella, joka on saatavissa liiton verkkosivuilta osoitteesta https://epliitto.fi/kehittamisrahaston-apurahat-kulttuurille. Yksittäinen apuraha voi olla suuruudeltaan enintään 5 000 euroa. Kehittämisrahaston rahoitusta on jaossa 80 000 euroa. Apurahahakemukset arvioidaan ja rahoitusta osoitetaan hakemusten perusteella. Päätökset apurahoista tekee Etelä-Pohjanmaan liiton kulttuurilautakunta.

Lisätietoja: Kulttuuripäällikkö Hanna Hangasluoma, puh. 040 7515 610, Kehittämisasiantuntija Tuija Ahola, puh. 050 5378 071

__________________________________________________________________________________________________________

Haku Härmänmaan musiikkiopistoon

Haku Härmänmaan musiikkiopistoon ensi syksynä vapautuville opiskelupaikoille on avautunut 6.4.2020. Uudet opiskelijat valitaan perusopetukseen ja bändikouluun vapautuville paikoille ilmoittautumisjärjestyksessä soittimittain ensisijaisen soitintoiveen mukaan. Ilmoittautumislinkki aukeaa 6.4.2020 ja sulkeutuu 4.5.2020.

Ilmoittautumislinkin löydät osoitteesta: harmanmaa.eepos.fi

Klikkaa sivulla kohtaa hakeudu oppilaaksi ja täytä ilmoittautumislomake. Tiedustelut 044 48 34 244 toimistosihteeri / 044 48 34 245 rehtori.

__________________________________________________________________________________________________________

kysely koskien ryhmäLiikuntapalveluiden kehittämistä - vastaa 30.4. mennessä

Lappajärven vapaa-aikapalvelut mahdollistavat kuntalaisten osallistumisen ja kansalaisvaikuttamisen liikuntapalveluita kehitettäessä. 

VAIKUTA - Vastaamalla oheiseen kyselyyn olet mukana kehittämässä palveluita tarvelähtöisesti:
Olemme investoineet Jami:n tiloissa sijaitsevaan kuntosali yksikköön. Investoinnin myötä yksikössä mahdollistuu uusien ryhmäliikuntamuotojen toteuttaminen yhteistoiminnassa Lappajärven kunnan ja Järvilakeuden kansalaisopiston kanssa. Toteutamme  kohdennetun kyselyn Järvilakeuden kansalaisopiston asiakkaille sekä yleisesti kuntalaisille - vastaamalla pääset vaikuttamaan.

Vastaa kyselyyn alla olevasta linkistä 30.4. mennessä:

Kysely koskien ryhmäliikuntapalveluiden kehittämistä

_________________________________________________________________________________________________________

Elinvoimalautakunnan toiminta-avustusten jakaminen vuonna 2020

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunta päätti vapaa-aikapalveluiden toiminta-avustusten jakamisesta kokouksessaan 12.3.2020.

Tietoa toiminta-avustusten maksamisen täytäntöönpanosta:

 1. 1. Toiminta-avustukset ja urheilijastipendit suoritetaan maksuun 7.4., avustuspäätöksen saatua lainvoiman, ja kun tarvittavat liitteet on toimitettu ja todettu asianmukaisiksi.
 1. 2. Kohdeavustukset suoritetaan maksuun aikaisintaan 7.4., avustuspäätöksen saatua lainvoiman, ja kun tarvittavat liitteet on toimitettu ja todettu asianmukaisiksi. Kohdeavustus maksetaan hakijan ilmoittamalle tilille jälkikäteen kuitteja ja kohdeavustuksen käyttöä koskevaa selvitystä vastaan. Kohdeavustuksen saajan on toimitettava tiedot vapaa-aikatoimistoon viipymättä kustannusten toteutumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään kuluvan vuoden viimeiseen arkipäivään mennessä.

Lisää tietoa Anssi Kuusela Lappajärvi Kunta Vapaa-aikasihteeri 044 369 9440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi

_________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA VAPAA-AIKAPALVELUT / LIIKUNTA JA HARRASTETILAT KÄYTTÖKIELLOSSA 17.3.2020 – 13.4.2020


Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Liikunta ja harrastetilojen käyttökielto koskettaa Jami:n yksikössä Erkkiläntie 2 sijaitsevien liikuntatilojen käytön (liikuntasali, painimolski, judotatami, kuntosali), Maneesintie 1 A 4 sijaitsevaa nuorisotilaa sekä siellä toteutettavia nuorisopalveluita sekä Hotelli Kivitipun avantouintipalveluita (avantouintipaikka on auki ilman pukutilaa ja suihku- ja saunatiloja). Haluamme kannustaa kaikkia pitämään omasta sosiaalisesta- ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta liikkumalla omatoimisesti ja tavaten ihmisiä huomioiden hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Kielto asettuu voimaan välittömästi, kielto on ehdoton ja velvoittaa jokaista kuntalaista ja käyttäjää, pois lukien tiloilla tehtävä kunnostus ja kehitystyö Lappajärven kunnan tai Järviseudun ammatti-instituutin ammattihenkilöiden toimesta.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi. 

__________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA VAPAA-AIKAPALVELUT KUNTOSALITOIMINTA (PAINI- JA JUDOSALIN YHTEYDESSÄ)

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut jatkavat toimintaa tiloilla normaalisti toistaiseksi. Olemme varautuneet COVID-19 koronavirustartunnan ehkäisemiseksi sijoittamalla tilojen ovelle käsidesipullon ja suosittelemme kaikkia käyttäjiä laittamaan käsidesiä sekä mennessä tiloille, että poistuessa tiloilta. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme, jos tilanne muuttuu vielä tilanteen osalta. Huomioikaa hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi

_________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / YHDESSÄ HYVINVOINTIA –TOIMINTATIISTAIT KIVITIPUSSA

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Hotelli Kivitipun liikuntapalvelut ovat päättänyt lopettaa yli 63-vuotiaille suunnatun yhdessä hyvinvointia -toimintatiistaiden järjestäminen välittömästi kevään 2020 osalta. Huomio, että jo seuraava tiistain 17.3. tapahtuma on peruttu.

Tilaisuuksien siirtäminen on ennakoiva varotoimenpide, jolla halutaan ehkäistä riskiä saada COVID-19 koronavirustartunta. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme, jos tilanne muuttuu vielä kevään osalta. Varaudumme, että yhdessä hyvinvointia –toimintatiistai toiminta jatkuu seuraavan kerran kesätauon jälkeen elokuussa 2020. Haluamme kannustaa kaikkia pitämään omasta sosiaalisesta- ja fyysisestä hyvinvoinnista huolta liikkuen ja tavaten ihmisiä, huomioikaa hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Lisätietoa asiasta antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi 

_________________________________________________________________________________________________________

COVID-19 TIEDOTE / LAPPAJÄRVEN KUNTA NUORISOPALVELUT MEIDÄN TILA –OHJAUSTOIMINTA

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Lappajärven 4H järjestävät nuortentiloilla Meidän tila –ohjaustoimintaa normaalisti toistaiseksi. Olemme varautuneet COVID-19 koronavirustartunnan ehkäisemiseksi sijoittamalla tilojen ovelle käsidesi pullon ja suosittelemme kaikkia käyttäjiä laittamaan käsidesiä sekä mennessä tiloille, että poistuessa tiloilta. Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja tiedotamme, jos tilanne muuttuu vielä kevään tilaohjaustoiminnan järjestämisen osalta. Huomioikaa hyvä käsihygienia sekä muu THL:n virallinen ohjeistus tartunta riskien välttämiseksi.

Lisätietoa antaa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440 anssi.kuusela@lappajarvi.fi

_________________________________________________________________________________________________________

OSALLISTU, VAIKUTA JA VAIKUTU - nuorisofoorumitoiminta uudistuu

Nuorten foorumi kokoontuu ensimmäiseen kokoukseen nuorisotiloille 25.3.2020 klo 15.00 - 16.30. Lappajärveläinen nuori tule mukaan ja vaikuta!

Lappajärvelle perustetaan uudenlainen nuorten foorumi, jossa yhdistyy Nuorisovaltuusto toiminta sekä Meidän tila -ohjaustoiminnan toimikunta. Toiminnassa on matala kynnys, ei vaaleja vaan kaikki halukkaat ovat tervetulleita kehittämisfoorumeihin/-kokouksiin paikalle. Klikkaamalla alla olevaa tiedotetta näet ensimmäisen kokoontumisen ajanohdan ja tiedon kuinka pääset mukaan osallistumaan!

Lisätietoja vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 36 99 440, anssi.kuusela@lappajarvi.fi

_________________________________________________________________________________________________________

Kunnan kuntosali (judo- ja painisalin yhteydessä) jälleen yleisessä käytössä päivitetyllä laitteistolla 11.2.2020 lähtien

Kuntosaliyksikköön on hankittu uudet laitteet ja toimintoja on uudistettu. Muutosvaiheesta on suoritettu vasta osa 1/2 ja kehittämistyö jatkuu vuoden 2020 aikana mm. kulunvalvonnan asentamisella sekä aerobisen laitekannan hankinnalla sekä tilan viihtyisyyden/toiminnallisuuden lisäämisellä. Käykää testaamassa ja antakaa palautetta.

Tilaan asennetaan kulunvalvonta valmistuvan koulun toiminnanohjausjärjestelmän kanssa samaan aikaan. Tavoitteena on, että kuntosalipalvelu olisi käyttäjille käytettävissä klo 06.30 - 22.00 syksystä 2020. Kulunvalvonnan asettamisen ohessa alamme perimään kuntosalipalvelusta pientä perhekohtaista maksua 60€ 6 kk tai 100€ 12 kk palveluvaihtoehtoina. 

Vielä mennään kuitenkin vanhalla palvelumallilla: tila on käytettävissä kuntalaisille maksutta silloin, kun tilassa on yhdistysten LaVe:n paini tai judo tuottamaa toimintaa. Oheisen linkin takaa näette kuinka tilat on käytössä kaudella 2019 - 2020. Käyttövuorolista Jami:n paini-, judo- sekä kunnan kuntosali 2019 - 2020.

Tiedustelut asiasta kuin asiassa Lappajärven kunta vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044 3699 440!

__________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN KUNTA JA ELINVOIMALAUTAKUNTA JULISTAA VAPAA-AIKAPALVELUIDEN AVUSTUKSET VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 01.03.2020 KLO 16.00 MENNESSÄ

Vuoden 2020 talousarvioon on merkitty vapaa-aikapalveluiden avustusmäärärahaa yhteensä 65 250 euroa, joka on jaettu seuraavasti: Liikuntatoimi: 19 000 euroa, Nuorisotoimi: 14 500 euroa, Kulttuuritoimi: 25 750 euroa, Valmistautuvien urheilijoiden stipendit: 6 000 euroa 

Vapaa-aikatoimen talousarviossa varataan vuosittain määräraha paikallisen liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille, järjestöille tai tahoille. Avustustoiminnan tarkoituksena on kannustaa yhdistyksissä, järjestöissä tai tahoissa toimivia kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Määrärahan jakamisesta päättää Elinvoimalautakunta. Avustusmäärärahat sisältävät yleisavustusten sekä kohdeavustusten lisäksi urheilumenestyksestä myönnettävät ja valmistautuvien urheilijoiden stipendit, kylien elinvoima-avustukset, kulttuuripalkinnon ja –stipendin, museo- ja kesäteatteriavustuksen sekä nuorisoseuratalojen kiinteistöavustuksen.

Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi vuoden 2020 avustusmäärärahat. Avustushakemukset tulee kohdentaa liitteineen elinvoimalautakunnalle 01.03.2020 klo 16.00 mennessä. Lappajärven kunta, Elinvoimalautakunta, Maneesintie 5, 62600 LAPPAJÄRVI.

Vuoden 2020 avustusmäärärahoja myönnettäessä noudatetaan Lappajärven elinvoimapalveluiden avustussääntöä. Avustuksien hakeminen tehdään erilliselle kaavakkeelle. Kaavakkeita on saatavissa sähköisesti kunnan kotisivuilta tai kunnan talolta vapaa-aikapalveluiden toimistolta. Lisätiedustelut vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselalle 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi. 

__________________________________________________________________________________________________________

Kunnan kuntosali (judo- ja painisalin yhteydessä) pois yleisestä käytöstä 29.1.-3.2.

Kuntosaliyksikkö on poissa yleisestä käytöstä uuden laitetoimituksen ja laitteiden asentamisen johdosta. Kuntosalilta puretaan vanhat laitteet pois 29.1.2020. Uudet laiteyksiköt saapuvat asennettavaksi 31.1.2020. Kuntosali on yleisessä käytössä jälleen 3.2. klo 18.00 lähtien. Tilassa voi harjoitella käyttäen vapaitapainoja, mutta harjoitellessa on huomioitava käynnissä olevat muutostyöt. Huomioittehan, että muutosvaihe ei vaikuta judotatamin tai painimolskin harjoitteluun.

_________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven avantouintipalvelut Hotelli Kivitipussa Aquariuksessa 1.1.2020 alkaen

 Talviuinti on edullinen, sosiaalinen ja luonnonläheinen harrastus, joka saa veren kiertämään, hormonit liikkeelle ja terveyden kukoistamaan. Laji tarjoaa sekä turvallista extremeä että rentouttavaa mindfulnessia. Avantouinti sopii lähes kaikille, mutta jos kärsit sairaudesta, neuvottele ensin lääkärin kanssa harrastuksen aloittamiseen liittyvistä riskeistä. Etenkin sydän- ja verenpaineoireet saattavat estää kylmästä kylvystä nauttimisen. 

Avantouinnti vuorot ja aikataulut – Kevätkausi tammikuu-huhtikuu ja syyskausi syyskuu-joulukuu

 • keskiviikko naiset 17.00-19.00 / miehet 19.00-21.00
 • lauantai yleisvuoro 16.00-20.00 (tiloissa omat pukuhuoneet ja suihkutilat sekä naisille, että miehille) 
 • sunnuntai miehet 15.00-17.00 / naiset 17.00-19.00
 • Hinta: kertakäynti 3€, syyskausi 50€, kevätkausi 50€ (maksaminen Hotelli Kivitipun respaan)
 • Lisätietoa www.kivitippu.fi / www.lappajarvi.fi

_________________________________________________________________________________________________________

LASTEN JA NUORTEN TOIMINTAVIIKOT 2019 LAPPAJÄRVELLÄ VKO 18.11. - 1.12.2019 VKO 47 ja 48

Lappajärvellä vietetään 36. kertaa lasten ja nuorten toimintaviikkoja. Toimintaviikkojen tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille suunnattua tapahtumatarjontaa. Toimintaviikot kokonaisuuden järjestävät Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Lappajärven seurakunta yhdessä Lappajärveläisten yhdistysten sekä järjestöjen kesken.

Kaikkea mukavaa on jälleen tänä vuonna luvassa mm. Duudsonien koululaistapahtumaa, perheiden ja nuorten teema reissuja, laneja, karkkibingoa, lasten musiikkikonsertti ja liikkumista cheerleadingista nyrkkeilyyn. Tapahtuman liitteenä lisätietoa ohjelma sisällöstä sekä niiden aikatauluista. Lähde aktiivisesti mukaan!

Lisätietoa voit tiedustella Lappajärven kunnan vapaa-aikapalveluista Anssi Kuusela anssi.kuusela@lappajarvi.fi 044 36 99 440.

__________________________________________________________________________________________________________

kuntosalitoiminnan kehittämisseminaari Jami:n kuntosali keskiviikkona 13.11.2019 klo 17.00-18.30

Kutsumme teidät kunnan järjestämän kuntosalitoiminnan kehittämisseminaariin Jami:n kuntosalille keskiviikkona 13.11.2019 klo 17.00-18.30. Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut järjestävät avoimen kuulemis- sekä keskustelutilaisuuden, haluamme kuulla teitä tulevaa liikuntapaikkakehittämistä koskien Jami:lla sijaitsevan kunnan kuntosalikehittämistä. Tilaisuus on suunnattu lappajärveläisille liikuntajärjestöille sekä asiasta kiinnostuneille kuntalaisille. Lisätietoa voitte tiedustella Lappajärven kunta Vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela anssi.kuusela@lappajarvi.fi 0443699440.

Tule vaikuttamaan!

_________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN KUNTA JA IKÄNEUVOSTO JULISTAA IKÄIHMISTEN HYVINVOINTIIN JA AKTIVOINTIIN SUUNNATUN PROJEKTIRAHA-AVUSTUKSEN VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 30.11.2019 KLO 16.00 MENNESSÄ

Lappajärven kunta ja ikäneuvosto julistaa 7500 € haettavaksi ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseen huomioiden henkinen, psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen hyvinvointi. Kohdeavustukset ovat tarkoitettu ikäihmisten sosiaali- ja terveyspalveluita tuottaville yhdistyksille ja järjestöille tai muille paikallisille yhdistyksille ja järjestöille. Toiminta-avustusta voi hakea vain ikäihmisille kohdennettuun toimintaan, joka kohdentuu yli 65-vuotiaille. Avustuksen merkittävimpänä painottuvana myöntökriteerinä on, että avustuksen alainen toiminta keskittyy osallistamaan Lappajärveläisiä ikäihmisiä, jotka eivät muuten kykene osallistumaan aktiivisesti palveluihin jokapäiväisessä elämässä. Avustusta voi hakea myös ikäihmisten yleiseen ennaltaehkäisevään toimintaan. Toiminta-avustuksen alainen toiminta on suoritettava 2020 vuoden aikana. Toiminta-avustuksen saajan on velvollinen raportoimaan avustuksen alaisen toiminnan vaikuttavuutta. Vaikuttavuusarvioinnin raportti tehdään erillisille kaavakkeelle, jonka avustuksen saajan on sitouduttava tuottamaan avustusta saadakseen.

Avustushakemukset tulee toimittaa liitteineen Lappajärven kunnan Ikäneuvostolle 30.11.2019 klo 16.00 mennessä: Lappajärven kunta, Ikäneuvosto, Maneesintie 5, 62600 Lappajärvi. Hakemus laaditaan ikäneuvoston tuottamaan hakemuskaavakkeeseen, joka julkaistaan 14.10.2019. Ikäneuvosto päättää avustuksien jakamisesta hakemusten perusteella joulukuun kokouksessaan. Järjestämme avustusta koskevan julkisen tiedotustilaisuuden Lappajärven Valtuustosalissa Kärnäntie 11 23.10.2019 klo 18.00

Avustusanomuskaavakkeita saa kunnan kotisivuilta sähköisesti tai kunnan vapaa-aikatoimistolta 14.10.2019 alkaen. Lisätietoja saat kunnan vapaa-aikasihteeriltä; vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi.

__________________________________________________________________________________________________________

NUORTEN LAUANTAIT NO TROUBLE RY:N TAPAAN - Toiminta käynnistyy 5.10.2019!

Olemme sopineet yhteistoiminta kumppanuusmallista Lappajärven kunnan sivistys- ja vapaa-aikapalveluiden sekä No Trouble ry:n kanssa. Tuotamme nuorille osallistavaa toimintaa lauantai alkuilloissa perusnuorisotyöpalveluiden tukena. Lisäksi No Trouble ry tuottaa kohdennetumpaa nuorisotyötä poikatoiminnan osalta erityistarpeiden mukaisesti. Kumppanuusverkoston kautta aloitamme myös kehittämään tilojen fyysistä kokonaisuutta jo vuoden 2019 aikana.

Osallistu, Vaikuta, Vaikutu - Nyt on lappajärveläisille nuorille toimintaa myös kuukauden jokaisena lauantaina!

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN ELINVOIMALAUTAKUNTA JULISTAA VAPAA-AIKATOIMEN syksyn AVUSTUKSET VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 04.10.2019 klo 16.00 mennessä

Lappajärven kunnan elinvoimalautakunta julistaa syksyn kohdeavustuksen 3.000,00 € haettavaksi. Kohdeavustukset ovat tarkoitettu lappajärveläisille liikunta-, kulttuuri- ja nuorisoyhdistyksille sekä järjestöille. Avustukset tulee käyttää lasten ja nuorten toimintaviikkojen 2019 (viikot 47 ja 48) tapahtumien järjestämisestä aiheutuviin kuluihin. Avustushakemukset tulee toimittaa liitteineen Lappajärven kunnan elinvoimalautakunnalle 04.10.2019 klo 16.00 mennessä: Lappajärven kunta, Elinvoimalautakunta, Maneesintie 5, 62600 Lappajärvi. Avustusmäärärahoja myönnettäessä noudatetaan Lappajärven vapaa-aikalautakunnan uutta, vuoden 2019 alusta voimaan tullutta avustussääntöä.

Avustusanomuskaavakkeita saa kunnan kotisivuilta sähköisesti tai kunnan vapaa-aikatoimistolta. Lisätietoja saat kunnan vapaa-aikasihteeriltä; vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

kutsu tapahtumajärjestäjäksi lasten ja nuorten toimintaviikoille 2019 vko 47-48

Lappajärvellä vietetään 36. kertaa lasten ja nuorten toimintaviikkoja 18.11. - 1.12.2018 (viikot 47 ja 48). Toimintaviikkojen tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille suunnattua tapahtumatarjontaa. Toimintaviikot kokonaisuuden järjestävät Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Lappajärven seurakunta yhdessä Lappajärveläisten yhdistysten sekä järjestöjen kesken.

Kutsumme teidät yhteistoimintakumppanit suunnittelupalaveriin kunnantalolle torstaina 26.09.2019 klo 17.30 – 19.00. Palaverissa suunnittelemme toimintaviikkojen ohjelmasisältöä – käymme läpi jo varmistuneita tapahtumia sekä suunnittelemme viikkojen ohjelmakokonaisuuksia eteenpäin. Huomioithan, että palaveriin ilmoittaudutaan ennakkoon vapaa-aikasihteerille Anssi Kuuselalle anssi.kuusela@lappajarvi.fi 0443699440 tiistaina 24.09. mennessä. Jos, yhdistyksenne on estynyt saapumaan paikalle, voit olla yhteydessä vapaa-aikasihteeriin ja ilmoittaa osallistumisestanne sekä ohjelmanne toimintaviikoille.

Osallistutaan, osallistetaan ja tehdään aktiivisesti yhdessä:

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LUKUVUODEN 2019-2020 SALIVUOROJEN HAKU 22.8.2019 KLO 13.00 MENNESSÄ

Lappajärven kunnan koulujen liikunta- ym. tilojen (Länsiranta, Rantakangas ja Kotiahonkuja) käyttövuorot haetaan kouluilta. Hakemukset on jätettävä ao. koulun apulaisjohtajalle/ rehtorille 22.8.2019 klo 13 mennessä. Kouluilla on tehty kesällä 2019 korjauksia ja esim. Kotiahonkujan liikuntasalin kunnon voi tarkistaa https://peda.net/lappajarvi. Liikuntatilojen käytöstä peritään kunnanhallituksen määräämät vuokrat. Jamin liikuntasalin, voimailutilojen (paini, judo, voimailu), sairaalan kellarin (ammunta, yleisurheilu ym.), bändikämpän (Kotiahonkuja) ja nuorisotilojen käyttövuorojen hakemukset osoitetaan Lappajärven kunnan vapaa-aikasihteerille 22.8.2019 klo 13 mennessä. Jamin liikuntasalin vuokrat ovat 700 €/ 1,5 tuntia ja 450 €/ 1 t koko lukuvuosi. Kaikki salivuorot alkavat syyskuun alusta ja ovat käytössä käyttäjän omalla vastuulla.              

Hakemuksista tulee ilmetä seuraavat tiedot:

 • käyttäjät ja käytöstä vastuussa olevan yli 18-vuotiaan henkilön nimi, osoite ja sähköpostiosoite
 • käyttötarkoitus
 • aikatoive: kellonaika ja vuoronkäyttökuukaudet (esim. syys-huhtikuu; kansalaisopiston vuorot on jo jaettu)

Lappajärvellä 31.7.2019 SIVISTYSLAUTAKUNTA

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ehkäisevän päihdetyön päihteidenkäyttö Kyselytutkimus aikuisikäisille kuntalaisille

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kutsu kuulemistilaisuuteen lukion auditorioon 21.5. klo 18.00-19.30

Hyvä kuntalainen, yhdistys sekä järjestötoimija. Lappajärven kunta järjestää avoimen kuulemis- sekä keskustelutilaisuuden suunniteltua liikuntapaikkarakentamista koskien lukion auditoriossa 21.5. klo 18.00-19.30. Tilaisuus on suunnattu lappajärveläisille liikuntajärjestöille sekä asiasta kiinnostuneille kuntalaisille. Haluamme kuulla teitä tulevaa liikuntapaikkarakentamista koskien.

Tilaisuudessa esittelemme valtion rahoitussuunnitteluun hakemaamme liikuntapaikkarakentamisen hanketta sekä liikuntapaikkarakentamis -hankkeen havainne kuvaa, etenkin monitoimihallin osalta. Tilaisuudessa kuulemme teidän ajatuksia rakentamisen suunnitelmasta sekä siitä, millaisena yhdistykset näkevät suunniteltujen tilojen käytettävyyden suhteessa omaan toimintaansa. Lisäksi haemme teiltä näkökulmia monitoimihallin käyttömaksujen osalta.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

47. Kraatterihiihto Lappajärvellä lauantaina 2.3.2019 klo 12.00

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN Vapaa-aikapalvelut JULISTAA VIRALLISESTI HAETTAVAKSI KESÄTYÖPAIKAT 29.3.2019 KLO 16 MENNESSÄ SEURAAVASTI

Liikunnanohjaaja tai vapaa-ajanohjaaja ajalle 27.5. – 5.7.2019. Vastuullaan lasten aktiivikerho- ja kesäkerhotoiminta, lasten uimakoulut, aikuisten puistojumppa sekä tarvittaessa muut projektiluontoiset tehtävät. Työnkuva edellyttää uimaopettajan tutkintoa sekä mahdollisuutta oman auton käyttöön. Työ on kokopäivätyö. Palkka KVTES.

Uimakoulujen avustava opettaja ajalle 3.6. – 5.6.2019 sekä 1.7. – 4.7.2019. Vastuullaan uimakouluissa apuopettajana toimiminen. Työ ei edellytä uimaopettajan tutkintoa, mutta se lasketaan hakijalle eduksi. Työ on tuntityötä noin 12h-15h vko. Palkka KVTES.

Lappajärven museon työntekijä ajalle 2.7. – 3.8.2019. Vastuullaan museon asiakaspalvelu sekä muut työnantajan edellyttämät työtehtävät. Työaika n. 26h vko. Palkka KVTES.

Kaikkien hakijoiden on oltava vähintään 16-vuotiaita. Hakemukset kirjallisesti tai sähköpostitse 29.3.2019 klo 16 mennessä seuraavasti: Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimi, Maneesintie 5, 62600 Lappajärvi tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi. Tiedustelut: vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela 044-369944.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________

LAPPAJÄRVEN KUNTA JA ELINVOIMALAUTAKUNTA JULISTAA VAPAA-AIKATOIMEN AVUSTUKSET VIRALLISESTI HAETTAVAKSI 10.03.2019 KLO 16.00 MENNESSÄ

Vuoden 2019 talousarvioon on merkitty vapaa-aikapalveluiden avustusmäärärahaa yhteensä 59.250 euroa, joka on jaettu seuraavasti: Liikuntatoimi: 19.000 euroa, Nuorisotoimi: 14.500 euroa, Kulttuuritoimi: 25.750 euroa.

Vapaa-aikatoimen talousarviossa varataan vuosittain määräraha paikallisen liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoimintaa järjestäville yhdistyksille tai järjestöille. Avustustoiminnan tarkoituksena on kannustaa yhdistyksissä ja järjestöissä toimivia kuntalaisia hyvinvointia ja elämänlaatua edistävään yhteisölliseen toimintaan. Määrärahan jakamisesta päättää Elinvoimalautakunta. Vapaa-aikatoimen avustusmääräraha jaetaan toiminta- ja kohdeavustuksina. Lisäksi avustusmäärärahat sisältävät toimialoittain: liikuntatoimen avustusmääräraha urheilumenestyksestä myönnettävät stipendimäärärahat, nuoristoimen avustusmääräraha nuorisoseuratalojen kiinteistöavustukset, kulttuuritoimen avustusmääräraha kylien elinvoima-avustuksen, kulttuuristipendin sekä museo- ja kesäteatteriavustuksen.

Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi vuoden 2019 avustusmäärärahat sekä Edustustehtäviin valmistautuvien urheilijoiden stipendit. Avustushakemukset tulee kohdentaa liitteineen elinvoimalautakunnalle 10.3.2019 klo 16.00 mennessä. Lappajärven kunta, Elinvoimalautakunta, Maneesintie 5, 62600 LAPPAJÄRVI.

Vuoden 2019 avustusmäärärahoja myönnettäessä noudatetaan Lappajärven elinvoimapalveluiden avustussääntöä. Avustuksien hakeminen tehdään erilliselle kaavakkeelle. Kaavakkeita on saatavissa sähköisesti kunnan kotisivuilta tai kunnan talolta vapaa-aikapalveluiden toimistolta. Lisätiedustelut vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselalle 044-3699440 tai anssi.kuusela@lappajarvi.fi.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven vapaa-aikapalvelujen toimisto lomalla 22.12.2018 - 1.1.2019

Hyvää joulua ja hyvää uutta vuotta! Kiitämme kaikkia kuntalaisia ja sidosryhmäkumppaneita kehittävästä yhteistyöstä kuluneen vuoden osalta.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tiedote koskien kunnan liikunta-alueiden hotamista

Jääalueet:

Lappajärven kunta vastaa keskustan jääalueiden hoidon lisäksi Rantakankaan koulun sekä Länsirannankoulun yhteydessä olevien jääkaukaloiden jäänhoidosta. Jääalueet ovat luisteltavassa kunnossa kaikissa paikoissa. Varmistamme, että jääalueet ovat keskustan osalta huollettuja säännöllisesti. Kyläkoulujen jäät huollamme koulujen lähiliikkumisen tarpeisiin.  Seuraavan kerran hoitoa toteutetaan joululomien jälkeen 27.12. - 28.12.

Hiihtoladut:

Ylläpidämme Lappajärven kunnan toimesta Hernesniemen valaistua latua, Tarvolan valaistua latua, Yhdyslatua Kivitipusta Hernesniemeen. Lisäksi vastaamme, että koulujen yhteydessä on lyhyet hiihtolenkit koulun perusopetuksen käyttöön. Hernesniemen valaistun hiihtoladun pohjustustyöt ovat käynnissä - hiihtolatujen tekemiseen tarvitsemme lisää lunta taivaalta. Seuraavan kerran hoitoa toteutetaan joululomien jälkeen 27.12. - 28.12. Innokkaimmille hiihtäjille tiedoksi: Hernesniemen ladulle purutettuun osaan on tehty lyhyt osa latua kokeilu mielessä. Korostamme, että latu ei ole vielä hiihdettävässä kunnossa. Tiedotamme latujen ylläpidosta aktiivisesti hiihtoladut.fi sivustolla.

Hyvää ja aktiivista alkanutta talviulkoilukautta 2018-2019!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

itsenäisyyspäivän juhlallisuudet 6.12.2018

Itsenäisyyspäivänjuhlallisuudet lukio auditorio Meteoriittisali 06.12.2018 klo 11.30-13.00 - Tervetuloa. Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Lappajärven Kirkko klo 10.00. Itsenäisyyspäivän juhla Lappajärven lukion auditorio Meteoriittisali klo 11.30. Ohjelmassa puheita, esityksiä ja kakkukahvitus. Lasten itsenäisyyspäivän juhla Karvalan nuorisoseura klo 15.00-18.00. Ohjelmassa tarjoilua, pieniä ruokia ja kakkua. Lisätietoa https://www.facebook.com/MllLappajarvi/.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

lasten ja nuorten toimintaviikot 2018

Lappajärvellä vietetään 35. kertaa lasten ja nuorten toimintaviikkoja 19.11. - 2.12.2018 (viikot 47 ja 48). Toimintaviikkojen tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille suunnattua tapahtumatarjontaa. Toimintaviikot kokonaisuuden järjestävät Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Lappajärven seurakunta yhdessä Lappajärveläisten yhdistysten sekä järjestöjen kesken. Nyt bongaamaan mieleisiä tapahtumia ja osallistumaan! Lisää tapahtumakalenteri-sivulta tai alta.

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

petra ollin kultamitalijuhla lappajärven kivitippu klo 17.00 24.11.2018

Lappajärven kunta ja Lappajärven Veikot toivottavat ihmiset tervetulleeksi Petra Ollin kultajuhlaan Kivitipun Lappajärvi-saliin 24.11.2018 klo 17.00. Juhlan virallisessa osuudessa kutsutuilla tahoilla on puheenvuoroja. Muut muistamiset voi osoittaa Petralle vapaammin mitalikahvituksen aikana. Petra Ollille on avattu lahjoitustili. Voit muistaa Petraa lahjoituksella ja olet mukana tukemassa häntä kohti uusia haasteita. Juhlat päättää Jere Övermark Show. Tervetuloa mukaan juhlimaan Petran menestystä yhteisölliseen tapahtumaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

liikkiskerho -toiminta alkaa 1.11.2018

TULE MUKAAN LIIKKUMAAN – LEIKKIMÄÄN – OIVALTAMAAN – OPPIMAAN. Kerhotoiminta järjestetään Jami:n paini ja judosalin liikuntatiloissa torstaisin klo 16.00-17.00. Toiminta on jatkuvaa koko koululukuvuoden keston mukaisesti toukokuun loppuun saakka – ensimmäinen kokoontuminen on torstai 1.11.2018. Toiminta on suunnattu alakouluikäisille lapsille, jotka eivät ole löytäneet liikkumisesta itselleen vapaa-ajan harrastusta. Lue tiedote alta ja tutustu liikkuminen kuuluu kaikille oheisen linkin takaa http://www.lappajarvi.fi/…/harrastusmahdollisuuksia-kaikil…/.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nuorisovaltuusto -toiminta ja vaalit 2018

Nuorisopalvelut Lappajärven kunta – osallistu, vaikuta ja vaikutu. Nuorisovaltuusto esittelee toimintaansa ja kertoo vuoden 2018 nuorisovaltuusto vaaleista lukion auditoriossa 24.10.2018 klo 12.15-13.00. Tule mukaan kuulemaan lisää ja osallistumaan mukaan.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Toimenpidevalmistelu liikuntatilojen varmistamiseksi reagoikaa asiaan mahdollisimman nopeasti, viimeistään 28.10. mennessä - Lappajärven kunta vapaa-aikapalvelut

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

kutsu tapahtumajärjestäjäksi lasten ja nuorten toimintaviikoille 2018 vko 47-48

Lappajärvellä vietetään 35. kertaa lasten ja nuorten toimintaviikkoja 19.11. - 2.12.2018 (viikot 47 ja 48). Toimintaviikkojen tarkoituksena on järjestää lapsille ja nuorille sekä lapsiperheille suunnattua tapahtumatarjontaa. Toimintaviikot kokonaisuuden järjestävät Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut ja Lappajärven seurakunta yhdessä Lappajärveläisten yhdistysten sekä järjestöjen kesken.

Osallistutaan, osallistetaan ja tehdään aktiivisesti yhdessä:

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Frisbeegolf-radan avajaiset  18.9.2018

TERVETULOA NÄKEMÄÄN JA KOKEMAAN UUSI LIIKUNTAPAIKKA 18.9.2018 - Lappajärven urheilupuisto ja frisbeegolf-rata Nissintie 47, 62600 Lappajärvi.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

LUKUVUODEN 2018-2019 SALIVUOROJEN HAKU

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärvi-päivä 18.8.2018

LAPPAJÄRVELLÄ TAPAHTUU. Lappajärvi-päivää vietetään Nykälänniemessä Euroopan suurimman kraatterijärven rannalla 18.8.2018. Luvassa monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Ohessa alla lisätietoa päivän ohjelmasta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kesänromantiikkaa konsertti Kivitipussa 29.7.2018 klo 18-19

Nuoret muusikot Otto-Aaron Takala (sello) ja Janne Oksanen (piano) tulkitsevat konsertissaan romantiikan ajan säveltäjiä ja ottavat yleisönsä matkalle halki Euroopan Suomesta aina Espanjaan asti. Säveltäjäniminä Brahms, Janacek, Kuula ja de Falla. Konserttiohjelmisto koostuu Tshekeissä pidettävän Leoš Janáček – sellokilpailun ohjelmistosta. Otto-Aaron osallistuu tähän kilpailuun - nyt sinulla on mahdollisuus kokea vaikuttava konsertti. Vapaa pääsy, ohjelma 10e Lämpimästi tervetuloa! 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven urheilupuiston frisbeegolfrata valmis

Stadio Nissiin valmistui 9-väyläinen frisbeegolfrata. Väylien yhteispituus on 780m ja väylät ovat par 3 mittaisia. Radalla riittää haastetta ja se on visuaalisesti erittäin hieno.
Radasta puuttuu vielä kenttä-, väyläkohtaisetopasteet. Ne asenneteen viikon 30 aikana, kun graafikko saa työstettyä nämä valmiiksi. Käykää testaamassa ja antakaa palautetta. Lappajärven kirjastossa on 5 kpl kiekkosettejä lainattavissa, jos et omista vielä omia.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Crater Rock -leiri 2.7.-6.7.2018

Suomen kovin heavy- ja hard rock-musiikkiin keskittyvä leiri, joka järjestetään kesällä Kivitipussa! Leirin vakiopettajina toimivat Timo Kotipelto (laulu), Matias Kupiainen (kitara) Jonas Kuhlberg (basso) ja Rolf Pilve. Leiripäivät: 2.-6.7.2018. Lisätietoa löydät oheisen Crater Rock www-sivuille linkin takaa http://craterrock.fi/.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

lappajärven kesäkalenteri 2018

Lappajärven vapaa-aikapalvelut muodostavat Lappajärven Kesäkalenteri -esitteen Lappajärven kesätapahtumista vuosittain. Kesäkalenteri on informatiivinen paketti Lappajärven tapahtumista sekä painetuna esitteenä, että sähköisessä esitemuodossa. Painetun esitteen jakelu kattaa jokaisen lappajärveläisen sekä Lappajärvellä kesäasukkaana asuvankotitalouden.

Lappajärven kesätapahtumat 2018 - yksissä kansissa alla

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Liikkuvakesä toiminta

LIIKUNNAN ILOA LAPSILLE JA VÄHÄN VANHEMMILLEKKIN

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut järjestävät aktiivista kesätoimintaa kesäkuu-heinäkuu aikana. Toiminta kohdentuu pääasiassa lapsille, mutta myös aikuisille on toimintaa. Järjestämme liikkistuokioita lähiliikuntana, päiväleiritoimintaa yhteistyössä MLL:n kanssa, uimakouluja hallissa sekä rannalla, aikuisille puistojumppaa sekä erillaisia liikuntakursseja. Lisätietoa löydät liikkuva kesä toiminnasta http://www.lappajarvi.fi/kunta/liikkuva-kesa-toiminta/ sekä uimakouluista http://www.lappajarvi.fi/kunta/uimakoulut/

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lappajärven ympäripyöräily 9.6.2018

Kuntopyöräilytapahtuma Lappajärven ympäripyöräily lauantaina 9.6.2018. Matka 72 km. Osallistumismaksu 5 €/hlö tai 10 €/perhe, maksaneiden kesken arvotaan mm. polkupyörä. Ilmoittautumiset, arvonta ja osallistumismitali Lappajärven Halkosaaren huoltopisteellä, joka on auki klo 8.00-14.00. Huoltopisteet lisäksi Vimpelin paloasemalla, Kanavan Kevarissa sekä Länsirannan koululla. Lisätietoja p. 0400 987 474. Pyöräily kuuluu yhdeksi osaksi kuntoneliötapahtumia.

Tapahtuman järjestää Lappajärven Veikot/kuntourheilujaosto ja Lappajärven kunta/vapaa-aikatoimi - mukana menossa myös Alajärven vapaa-aikapalvelut sekä Vimpelin vapaa-aikapalvelut.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

js-juoksentelu - tulivuorijuoksu 2018 12.5.

 JS-Juoksentelun Lappajärven osakilpailu juostaan 12.5.2018. Kilpailukeskuksena toimii Stadio Nissi. Lähtö klo 13.00. Ilmoittautumiset paikanpäällä klo 12.30 mennessä. Sarjat N, N50, M, M40, M50, M60, M65, Kuntosarja ajalla, Kuntosarja ilman aikaa. Lisätietoa Lave/YU 0443699221. Julkaisemme täällä myös kokonaistilanteen JS-Juoksenteluista. 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

LUontoliikuttaa kesä 2018

Tiedote järviseudun tapahtumista

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vapaa-aikatoimen kesätyöpaikat 2018

Lappajärven vapaa-aikatoimi hakevat kesätyöntekijöitä liikunnan- tai vapaa-ajanohjaajaa, uimaopettajan apulaista sekä museotyöntekijää. Tiedustele lisää vapaa-aikasihteeri Anssi Kuuselalta. 

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vapaa-aikatoimen avustukset 2018

Lappajärven elinvoimalautakunta julistaa vapaa-aikatoimen avustukset haettavaksi 29.3.2018 klo 16.00 mennessä. Haettavana on liikunta- kulttuuri- ja nuorisotoiminnan avustukset yhdistyksille, järjestöille, yksityishenkilöille sekä rekisteröimättömille ryhmille avustussäännön mukaisesti ja mukaiseen toimintaan. Elinvoimalautakunta julistaa haettavaksi myös urheilija stipendit sekä urheilijoiden edustustehtäviin kohdentuvat avustukset. Edellä mainittuihin hakuaika päättyy 29.3.2018 klo 16.00 mennessä. Lisätietoa oheisesta linkistä http://www.lappajarvi.fi/kunta/ohjeet-ja-saannot-2/.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

teatteri matka kokkolaan 7.4.2018

Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimi/kulttuuripalvelut järjestävät keväisin ja syksyisin musiikki- tai teatterimatkoja kuntalaisille. Huhtikuun teatterimatka suuntautuu Kokkolan kaupunginteatteriin katsomaan esitystä Pikavoitto, la 7.4.2018 klo 13.30. Sitovat ilmoittautumiset ke 21.3. mennessä s-postilla: paivi.pippola@lappajarvi.fi.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nuorten reissu seinäjoelle 7.4.2018

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

KRaatterihiihto 2018 10.3.2018

 _____________________________________________________________________________________________________________________________________________

Teatterimatka huhtikuulle

Lappajärven kunnan vapaa-aikatoimi/kulttuuripalvelut järjestävät keväisin ja syksyisin musiikki- tai teatterimatkoja kuntalaisille. Nyt on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa mikä on tämän kevään kohde. Ennakkotietoa ja vastaamaan pääset mikä on mieleisesi vaihtoehto: a), b), c) vai d) alla olevasta linkistä. Ilmoita mielekkäin vaihtoehto 5.3. mennessä s-postilla: paivi.pippola@lappajarvi.fi

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Alussa oli Laulu Lasten Tarinakonsertti - yhtenäiskoulun liikuntasali 3.3.2018 klo 13.00-14.00

Alussa oli laulu  Etnomusikologi Jutta Juurisävel sukeltaa urheilijaystävänsä Teppo Läpyn kanssa tutkimaan taikalaatikon uumenia. Löytyy laulu ja soitin jos toinenkin -ja myös monen monta tarkoitusta ja syytä siihen, miksi jokaisessa maailmankolkassa ihmisääni on niin tärkeä! Läpyt sille! Konsertti sopii koko perheelle vauvoista vaareihin, settiä muutetaan ikärakenteen mukaan. Yleisö pääsee laulamaan, rytmittämään ja kokeilemaan soittimia esityksen aikana.

Lappajärven Vapaa-aikapalvelut tarjoavat konsertin ilmaiseksi - Tervetuloa

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

JS-HIIHTELY 2018 - Evijärvi 24.2, Vimpeli 3.3., Lappajärvi 10.3., Kortesjärvi 17.3.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Griegin lyyrisiä kappaleita – Teemu Laasanen ja piano Lappajärven MeteoriittisalI 25.2.2018 klo 14.00-15.00:

LAPPAJÄRVEN VAPAA-AIKA PALVELUT TARJOAVAT KONSERTIN ILMAISEKSI - TERVETULOA!

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Nuorisotilojen uudet avajaiset 2.2.2018 klo 16.00-17.00

Lappajärven kunnan Vapaa-aikapalvelut, Nuorisovaltuusto sekä 4H-yhdistys järjestävät kutsutilaisuuden, Sivistys- ja Elinvoimalautakunnan luottamushenkilöille sekä viranhaltijoille. Kutsutapahtumassa esittelemme Lappajärven nuorisopalveluiden kokonaisuutta, uutta strategiaa sekä julkistamme nuorten tilojen päivitetyn ilmeen.

Ohjelmassa:

16.00-16.05 - Tervetuliaissanat / Nea Keskinen Nuorisovaltuusto PJ, 16.05-16.20 - Kahvitarjoilun lomassa esittelemme tiloille tehtyjä muutoksia / Nuva-jäsenet, 16.20-16.45 - Nuorisotoiminta uudistuu kaudella 2018 / Anssi Kuusela Vapaa-aikasihteeri, 16.45-17.00 - Keskustelua

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Muistoseurat - Elokuvanäytös 27.1.2018 klo 14.00-15.00:

Lappajärven vapaa-aikapalvelut tarjoaa ilmaisen elokuvanäytöksen Muistoseurat Lappajärven Lukion Auditoriossa (Meteoriittisali):

Muistoseurat on komedia eteläpohjalaisista. Antero oli aina haaveillut limusiinikyydistä, joka jäi kuitenkin äkkikuoleman takia toteuttamatta. Kale ja Pena päättävät toteuttaa haaveen jälkijättöisesti, mutta matkaan tulee yllättäviä mutkia heti alkumetreillä. Rooleissa: Tuija Ahola, Teemu Hakala, Eero Kankaansyrjä, Maaria Koivula-Talkkari, Mari-Elina Kottari, Jarmo Kumpula, Tuula Kuoppala, Jouko Mäkinen, Raimo Peltola, Elias Vainionpää, Seppo Väkeväinen ja Helmi-koira. Käsikirjoitus: Leea Keto, Ohjaus: Katja Kujala, Kuvaus ja leikkaus: Pekka Pohjoispää, Tuotanto: Järvilakeuden kansalaisopisto

Ohjelma:
Klo 14.00-15.00 Elokuvaesitys
Klo 15.00-15.30 Keskustelutilaisuus / haastattelu käsikirjoittajan, ohjaajan sekä näyttelijän kanssa

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

ICE SKATING TOUR ILTATAPAHTUMA LAPPAJÄRVEN KESKUSLUISTELUKENTTÄ 15.1.2018 klo 18.00-20.00:

Nyt on aika tarkistaa luistimien terät ja kaivaa kypärät esiin. Koko perheen luistelutapahtuma Ice Skating Tour kiertää jälleen Suomea. Ohjelmassa muun muassa limbo- ja hokkarikisa, luisteluwalssi, kuntoluistelu ja jäädisco. Mukana myös ”Luistele mun kaa ” –liikuntaseikkailu perheen pienimmille. Menoa siivittää Dj Music. Käytössämme on myös iso luistelun lainauspiste.  Tervetuloa nauttimaan ulkoilmasta, mielekkään tapahtuman yhteydessä. Tapahtuman järjestää Suomen Luisteluliitto ry. Jos keli on huono siirrämme tapahtuman sisätiloihin Lappajärven yläkoulun liikuntasaliin ”SisäSkate Jam –tapahtumaksi”. Tiedotamme lisää asiasta Lappajärven Vapaa-aikatoimen www-sivuilla sekä FB-sivuilla. Huomioithan, että tapahtuma on osallistujille maksuton.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________


KUNNONJUHLA ja urheilugaala 16.12.2017

Lappajärven kunnan vapaa-aikapalvelut järjestävät perinteikkään palkitsemisjuhlan Kunnonjuhlan yhdessä paikallisten liikunta- ja urheiluyhdistysten kanssa Kivitipun Lappajärvisalissa 16.12.2017. Ilmoitamme kunnan puolesta palkittavat ennakkoon täällä sekä Järviseudunsanomissa ensiviikolla.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________ 

ITSENÄISYYSPÄIVÄN JUHLALLISUUDET 6.12.2017

Lappajärven kunta järjestää 100-vuotiaan Itsenäisen Suomen Juhlan 6.12.2017. Jumalanpalvelus Lappajärven Kirkko klo 10.00, Juhlallisuudet sekä kahvitarjoilu Kivitipun Lappajärvisali klo 11.30. Ohessa lisää ohjelmasta - Tervetuloa. 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Lasten ja nuorten toimintaviikot ovat 20.11.-3.12.2017 viikoilla 47 ja 48. Aktiivista toimintaa lapsille, nuorille ja perheille.

 Lisäksi oheisten linkkien takaa pääset  tutustumaan erikoisohjelmien esitteisiin ja tuottajiin:

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

SALI- JA NUORISOTILAVUOROT

Lappajärven kunta jakoi sali- ja nuorisotilavuorot vuodelle 2017-2018.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

SYKSYN KOHDEAVUSTUS

Lappajärven kunnan Elinvoimalautakunta julistaa syksyn kohdeavustuksen 2850€ haettavaksi 30.9.2017 klo 16.00 mennessä. Kohdeavustukset ovat tarkoitettu Lappajärveläisille liikunta-, kulttuuri, nuoriso yhdistyksille ja järjestöille. Avustukset tulee käyttää lasten ja nuorten toimintaviikkojen (viikot 47 ja 48) tapahtumien jäjestämisestä aiheutuviin kuluihin.

Lisätietoa antaa Vapaa-aikasihteeri Anssi Kuusela anssi.kuusela@lappajarvi.fi 044-3699440. Katso lomakkeet ja ohjeet