Ajankohtaista

näyttelyT

Maaliskuun näyttelyt:

Tervetuloa!

TAPAHTUMAT

HUOM! Kirjasto ja omatoimikirjasto suljettu 18.3. - 13.5.2020 välisen ajan eikä kirjastoauto liikennöi tänä aikana.

Huom! Kirjaston henkilökunta on lomalla ja lomautettu 30.3. - 13.4.2020 saakka, asiakasneuvonta puhelimitse ja sähköpostin kautta ei ole mahdollista, palautusluukku on myös suljettu. Eepoksen Chat -palvelu arkisin klo 12-16, https://eepos.finna.fi/

 • PERUTTU! Kirjaston näyttelyt, tapahtumat ja muut tilaisuudet on peruttu 13.5.2020 saakka! Jatkosta ilmoitetaan myöhemmin.
 • Peruttu! Keskiviikkona 18.3.2020 klo 17.30-19.00 Lukupiiri Kirjasiepot kokoontuu.
 • HOX!
 • PERUTTU! Satusirkus-kiertue saapuu Lappajärven kunnankirjastoon maaliskuussa! 19.3. - 21.3.2020! Satusirkus -kiertue siirtyy eri ajankohtaan ja siitä tiedotetaan lähempänä.

 • Huom! Muutos omatoimikaan: jatkossa joka päivä ma - su klo 7 - 21 (Siv.ltk. 05.09.2019 § 40).

 

 

Kirjastossa myynnissä:

 • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
 • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
 • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).
 • Kirjastosta lainattavissa kirjastokortilla frisbeegolf -kiekkosettejä sekä tennismailoja&-palloja.
 • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
 • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma--su klo 7 - 21 (Siv.ltk. 05.09.2019 § 40). Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

 

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.