Lappajärven lukio Facebookissa

Ajankohtaista

Comenius-leiri Bostonissa (UK) 2013

3.1.2014

 

Comenius – leiri Englannissa 15.10. – 23.10. 2013

Comenius on EU:n tukema hanke, jonka tarkoituksena on edistää koulujen välistä kansainvälistä yhteistyötä urheiluleirien kautta. Leirit ovat hyvä mahdollisuus kehittää kielitaitoa sekä tutustua uusiin ihmisiin ja kulttuureihin. Lappajärven lukion kanssa samaan Comenius -projektiin osallistui oppilaita Saksasta, Itävallasta, Puolasta sekä Englannista.

Lappajärveltä Englantiin lähdimme kahdeksan oppilaan ja kahden opettajan voimin. Ensimmäisen päivän vietimme Lontoossa kulttuuriin tutustuen ja ostoksia tehden. Illalla suuntasimme kohti Bostonin kaupunkia, jossa vietimme loppuleirin. Leiriohjelmassa oli henkistä valmennusta, jonka teemana oli keskittyminen. Pelkän luennoinnin lisäksi valmennuksessa tehtiin erilaisia ryhmätehtäviä kansainvälisissä ryhmissä.

Leirin urheilulajeina olivat englantilainen rugby ja tennis. Muuta ohjelmaa olivat esimerkiksi leikkihetki Playtowers’issa ja päivä aktiviteettipuisto PGL’ssä, jossa pääsimme kokeilemaan mm. jousiammuntaa ja kiipeilytehtäviä.

Leirillä pääsimme kehittämään kielitaitoamme ja luennoilla opittuja asioita pystymme hyödyntämään tulevaisuuden keskittymistä vaativien tilanteiden yhteydessä. Uusi kulttuuri ja uudet tilanteet antoivat hyvän tilaisuuden kokeilla rajojaan ja oppia lisää itsestään. Muodostimme uusia läheisiä ystävyyssuhteita, jotka täydensivät unohtumattoman reissun.

Johanna Kujala ja Martta Savola

Comenius-leiri Bostonissa

Kuvateksti: Porukka tiiviin rugbyharjoituksen jälkeen. Suomesta matkalle lähtivät Essi Kangastie, Johanna Kujala, Emmi-Lotta Rauhala, Martta Savola, Heidi Tuomela, Aleksi Turpeinen, Essi Viitala ja Kirsi Ylipelkola, sekä opettajat Arja Andersson ja Iiris Rajaniemi


Selaa:

 
Sivut tehty Kuiperin vyöhykkeellä