Ohjeet ja säännöt

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN AVUSTUKSET

Vapaa-aikatoimen talousarviossa varataan vuosittain määräraha paikallisen liikunta-, nuoriso- ja kulttuuritoiminnan sekä kylien liikunta-alueiden ja laavujen ylläpidon tukemiseen. Määrärahan jakamisesta päättää vapaa-aikalautakunta. Vapaa-aikalautakunnan avustusmääräraha jaetaan toiminta- ja kohdeavustuksina. Avustusten haku julkaistaan paikallislehdessä sekä kunnan internet-sivulla ja ilmoitustaululla. Avustukset julistetaan haettavaksi vuosittain kuukauden hakuajalla maalis-huhtikuussa. 

Lisätietoa avustuksista ja avustuksen hakemisesta: Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Avustushakemuksen voit tulostaa ​tästä

VAPAA-AIKALAUTAKUNNAN STIPENDIT JA EDUSTUSTEHTÄVIIN VALMISTAUTUVIEN STIPENDISÄÄNTÖ

Lappajärven vapaa-aikalautakunta myöntää stipendejä Lappajärven kunnassa kirjoilla oleville tai paikallista urheiluseuraa vähintään viimeiset kolme vuotta edustaneille SM-tasolla menestyneille urheilijoille. Stipendiä hakee urheilijan edustama urheiluseura urheilumenestystä seuraavana vuonna 15.2. mennessä. (Esim. vuoden 2015 urheilumenestyksestä haetaan stipendiä 15.2.2016 mennessä.) 

Stipendianomus osoitetaan vapaa-aikalautakunnalle ja siinä tulee mainita urheilijan nimi, hänen henkilökohtainen valmentajansa ja urheilijan saavutus. Urheilijan tulee sijoittua SM-tasolla kolmen parhaan joukkoon.

Lisätietoa stipendin edellytyksistä: Urheilijain stipendisääntö.

EM- ja MM-kilpailuihin tai olympialaisiin valmistautuva urheilija voi saada erillisen stipendin Edustustehtäviin valmistautuvien stipendisäännön mukaisesti. Stipendiesityksen tekee vapaa-aikasihteeri ja stipendistä päättää kunnanhallitus. Lisätietoa: Edustustehtäviin valmistautuvien stipendisääntö.

Ohjeet stipendinsaajalleLappajärven vapaa-aikalautakunnan urheilumenestyksen johdosta myöntämä stipendi on tarkoitettu valmennukseen ja se maksetaan vapaa-aikalautakunnan hyväksymiä tositteita vastaan. Hyväksyttäviä kuluja ovat esim. valmennusleirikulut, fysiologiset testimaksut, urheiluväline- ja tarvikemaksut sekä hierontamaksut. (Lappajärven kunta, Urheilijain stipendisääntö, Kv 17.12.2001 §7.1) Toimita kulutositteet vapaa-aikasihteerille aina kuluvan vuoden loppuun mennessä. Liitä tositteiden mukaan myös pankkitilitietosi.

LIIKUNTAPAIKKOJEN VARAUKSET

Sisäliikuntatilojen käyttövuorot jaetaan hakemusten perusteella kesäkauden lopulla. Käyttövuorojen haku julistetaan paikallislehdessä sekä kunnan nettisivuilla ja ilmoitustaululla. Jamin voimailutilojen, sairaalan kellarin ja nuorisotilojen käyttövuorojen hakemukset osoitetaan vapaa-aikalautakunnalle. Koulujen liikuntatilojen käyttövuorot haetaan ko. koululta.

Ulkoliikuntatilojen varaukset (Stadio Nissi, pesäpallostadion, kirkonkylän palloilu/jääalueet): Urheilualuiden hoitaja Asko Heikkinen, puh. 044 3699 680. 

Liikuntatilojen käytöstä ei peritä vuokraa, jos tilaisuuteen on kaikilla vapaa pääsy tai jos tilaa käytetään lappajärveläisten lasten ja nuorten liikuntatoimintaan. Muutoin peritään kunnanhallituksen määrittelemä vuokra.