Maaliskuu 2018

Taas huomasin, että helmikuun kirjoitus jäi väliin ja maaliskuukin ehti jo lopuilleen. Syykin löytyy, sillä kovin ovat työntäyteisiä olleet viime ajat. Pääsiäistä päästään kuitenkin viettämään hyvillä mielin, ja asioiden valmistelu on kaikilta osin hyvin aikataulussa. Lähes vuoden virellä olleet sote-kiinteistökaupat on saatu loppusuoralle, ja pääosa asiakirjoista on jo mennyt päätösprosessin läpi. Nämä runsaan 7 milj €:n kaupat mahdollistavat kunnan velan lyhentämisen  yli 2.000 €:lla/asukas.

Sopimusneuvottelut Alajärven ja Vimpelin kanssa sote-yhteistyöstä ovat edenneet sujuvasti aikataulussa, ja päätöksiä valtuustotasolla saadaan jo huhtikuussa. Siitä sitten edetään kohti vuoden vaihdetta ja uusia palvelurakenteita. Valtiollisetkin ratkaisut soten suhteen ovat siinä vaiheessa tiedossa. Ensi vuonna saadaan joka tapauksessa  Lappajärvelläkin taas lääkäripalvelut omasta terveyskeskuksesta.

Kunnan tilinpäätökseen viime vuodelta kertyi lähes 114.000 € ylijäämää. Kyseessä oli jo viides peräkkäinen positiivinen tulos, ja taseeseen onkin kertynyt kumulatiivista ylijäämää noin 1,2 milj €. Näillä eväillä on hyvä lähteä kohti kuluvaa vuotta, jonka taloudesta ennakkoon katsoen näyttäisi tuleva edellistä tiukempi.

Kunnahallitus esittää valtuustolle osuuskaupparakennuksen ostamista 200.000 €:lla. Rakennukselle ei löytynyt yritysvetoista ostajaa, mutta rakennuksesta tehtävään palvelu- ja kauppayritysten  keskittymään on jo nyt ilmoittautunut kiinnostuneita vuokralaisia. Joka tapauksessa tällä kaupalla varmistettiin se, että sisääntulotien varteen Koskikievarin  ja pankin väliin nousee uusi nykyaikainen osuuskaupparakennus, jonka pitäisi olla käytössä ensi vuoden kesäkuussa.

Huhtikuun ensimmäisestä päivästä olisi voinut tulla ensimmäinen virallinen eläkepäiväni. Niin paljon on kuitenkin suuria asioita kesken, että aivan vielä työt eivät ole päättymässä. Mutta jos nykyinen ajatukseni säilyy, voidaan ensi vuonna näihin aikoihin päästä hakemaan Lappajärvelle uutta johtajaa. Jos silloin viimeinen työ-/lomapäiväni on elokuun lopussa, tulisin olleeksi Lappajärvellä johtajana tasan seitsemän vuotta ja kunnallisissa viroissa yli 40vuotta. Sellaisellakin ajatuksella tosin olen leikitellyt, että jos jaksaisin olla töissä siitä vielä muutaman kuukauden,  tulisin olemaan Lappajärven kunnan virassa kuutena vuosikymmenenä, 1970- luvulta 2020-luvulle. Mutta siihen taitaa olla liian pitkä aika ;)

Mukavaa ja mieltä rauhoittavaa Pääsiäisen aikaa!

Tuomo Lehtiniemi
kunnanjohtaja