Lappajärven monitoimikanava on suljettu ja se avataan uudelleen virallisten avajaisten yhteydessä 17.8.2020

Monitoimikanava on ollut viikon koekäytössä toimivuuden testausta varten. Kanava toimi suunnitelman mukaisesti. Lappajärven kunta on nyt sulkenut padon veneliikenteeltä monitoimikanavan virallisiin avajaisiin asti, jotka pidetään 17.8.2020. Sulkemistoimenpiteellä Lappajärven kunta haluaa varmistaa käyttäjien turvallisuutta. Kanava avataan käyttäjille, kun Lappajärven kunta on saanut alueelle opasteet kanavan käytöstä ja kanavassa käyttäytymisestä sekä tarvittavat turvalaitteet.

Kanava-alueelle lisätään seuraavia turvallisuutta lisääviä tekijöitä: monitoimikanavan kohdalle tehdään aita, monitoimikanavalle tehdään turvallinen nousupaikka, monitoimikanava uoman molempiin päihin asennetaan opasteet veneilijöille sekä muille käyttäjille monitoimikanavan käyttämisestä sekä liikennekäyttäytymisestä ja lisäämme monitoimikanavan käyttöä ja turvallisuutta parantavaa välineistöä yleisesti.

Lappajärven kunta tekee kanavan välijoen puoleiseen päätyyn uuden virkistyskohteen laavupaikan muodossa kuntalaisia ja alueen luontoliikkujia varten. Uusi virkistyskohde on käytettävissä 17.8.2020.