Korjausavustukset ja muut ARA:n tuet

Asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuslain mukaan avustetaan
1. Yhteisöille hissin jälkiasentamista ja liikkumisesteen poistamista (45%)
2. Iäkkään ja vammaisen henkilön asunnon korjaamiseen (enintään 50%) ja erityisistä syistä (70%)
Avustuksilla parannetaan iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia kotona asumiseen sekä edistetään asuinrakennuskannan esteettömyyttä.

Avustuksille ei ole hakuaikaa, vaan ne on jatkuvasti haettavissa 1.1.2017 jälkeen.
ARA toimii valtionapuviranomaisena 1.1.2017 alkaen ja vastaa avustusten hakemisesta, päätöksenteosta, maksamisesta sekä seurannasta.

ARA:ssa otetaan avustusten hakemista varten käyttöön verkkoasiointi, johon kirjaudutaan ARA: n verkkosivuilta www.ara.fi, sieltä saa myös lisätietoa avustuksista.

Avustuksia voi hakea edelleen paperihakemuksella, joita voi tulostaa ARA :n verkkosivuilta, pyytää korjausneuvonnan puhelinnumerosta 029 525 0818 tai sähköpostilla korjausavustus.ara@ara.fi

Neuvoja voi myös kysyä; Vanhustyön keskusliitto ry, Harri Hietikko, korjausneuvoja, rkm
Puhelin 0400-260962, Sähköposti : harri.hietikko@vtkl.fi, lisätietoja www.vtkl.fi 

Asumisneuvojatoimintaan avustusta

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää vuonna 2018 yhteensä 0,9 miljoonan euron edestä avustuksia asumisneuvojatoimintaan, mikäli eduskunta osoittaa vuoden 2018 talousarviossa tarkoitukseen määrärahavaltuuden. Pyydämme, että kunta julistaa ko. avustusmäärärahan haettavaksi alueellaan. Vuoden 2018 määräraha koskeva haku on auki 1.12.2017-15.1.2018. Lisätietoja avustuksesta ja sen hakemisesta löytyy ARAn sivuilta:
http://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Muut_avustukset/Avustus_asumisneuvojatoimintaan