Kesäkuu 2019 kj vaihtuu

 

 On perjantai 14. kesäkuuta ja viimeinen varsinainen työpäiväni, ensi maanantaina sitten juodaan lähtökahvit, ja samana iltana Lappajärvi saanee uuden kunnanjohtajan. Takana on yli 40 vuotta kunnallista työtä, siitä noin 34 vuotta Lappajärvellä ja kunnanjohtajana seitsemän vuotta. En lähde tässä laajemmin uraani kertaamaan, sillä menneen viikon Järviseudun Sanomista Timo Ahvenniemen ansiokkaasta jutusta löytyy pääosa siitä, mikä siinä on kertomisen arvoista.

Jos kuitenkin mainitsisin joitakin omasta mielestäni tärkeimpiä asioita, joiden eteen päin viemisessä olen omalta osaltani saanut olla näinä kuntajohtajavuosinani mukana, niin luettelossa olisi ainakin:
Veannettaren korjaus ja laivaliikenteen paluu, uusia asuntoja, Lappajärven yhteismetsä, vastaanottokeskus ja sen mahdollistama Kivitipun uusi tuleminen, meteoriittikeskus, Lintukodin ja erityisesti Joelinkodin rakennustöiden loppuunsaaminen , sotekiinteistöjen kaupat, Kyrönsaaren hankinta, uusi osuuskauppa, yhteiskoulun rakentaminen, Välijoen kanava, Geo Park, laajakaista koko kuntaan, ... Listaa voisi jatkaa aika pitkään, ja nuo listan viimeisimmät ovat vasta tulossa, joten puuhaa uudellekin johtajalle riittää. Ja ehkä kaikkein tärkeimpänä pidän sitä, että kunnan talous on saatu vakaalle pohjalle ja ylijäämäpuskuria taseeseen.

Tämä kaikki ei olisi ollut mahdollista ilman ammattimaisen ja osaavan kuntaorganisaation panosta, mistä kaikille työtovereille ansaitut kiitokset. Kuntalaisilta ja luottamushenkilöiden taholta olen saanut hienosti tukea myös silloin, kun asioista ei aina ole oltu yhtä mieltä. Ja ilman muuta ajattelen lämmöllä myös muita kuntajohtajia ja ja maakunnan hallintoväkeä, joiden kanssa tapaamisissa on usein löytynyt uusia ideoita ja tukea kehittämisajatuksille. Kiitollisin ja tyytyväisin mielin olen vaihtamassa vapaalle odottaen, mitähän mielenkiintoista elämä vielä voisi tuoda tullessaan.

Näillä ajatuksilla haluan toivottaa Lappajärven kunnalle, sen asukkaille ja kaikille sen parhaaksi toimiville tulevia aikoja varten voimia, siunauksia ja mitä parhaimpia onnistumisia kaikkien yhteiseksi hyväksi!

Tuomo Lehtiniemi
kunnanjohtaja