Huhtikuu 2017

Kyllä nopeasti on aika mennyt. Ajatukseni lähes kuukausittaisesta kirjoittelusta tällä palstalla sai kolauksen heti alkuvuodesta, kun pari kevään kuukautta jäi väliin. Toisaalta se on merkki siitä, että mielenkiintoista tekemistä on riittänyt.

Kunnallisvaalit toivat meille uudet päättäjät, joista enemmistö eli 11 ei istu nykyisessä valtuustossa. Toki noiden uusienkin joukossa on sekä entisiä päättäjiä, että kunta-alan asiantuntijoita,  joten Ihan luottavaisin mielin voidaan lähteä eteenpäin, vaikka monia kokeneita päättäjiä jäikin pois. Koska yhteistoiminta päättäjien kanssa on oleellinen osa myös kunnanjohtajatyötä, on tulevilla keskeisten päättäjien valinnoilla merkitystä myös omalle jatkolleni; toteutuuko vajaan vuoden päässä siintävä eläkemahdollisuus, vai jatkuuko työ niin mielenkiintoisena, että lähdetään ylimääräisille kierroksille.

Kivitipun peruskorjausremontti alkaa olla loppumetreillä. Vasta vailttu johtaja Arja Virtanen on kokenut hotellialan ammattilainen. Hänet valittiin parinkymmenen hakijan joukosta, ja hän on jo aloittanut työnsä. Ensimmäinen tapahtuma, kansallisen veteraanipäivän juhla tulee tekemiseen nähden vähän aikaisin eli jo 27.4., mutta tämä juhlavuoden tapahtuma luvattiin veteraanitahon toiveesta järjestää uudistuneen Kivitipun ensimmäisenä tapahtumana. Ravintolan ja aulatilojen pitäisi silloin olla pääosin valmiina, mutta yli viidenkymmenen huoneen täysremontin ja muiden korjausten valmistumiselle on aikaa vielä kesäkuun alkuun, jolloin talo avataan yleisölle.

Kunnanvaltuusto hyväksyi viime kokouksessaan määrärahan Meteoriittikeskuksen ja sen ympärille tulevien näyttelyiden toteuttamiseksi. Kun nämä saadaan valmiiksi ja kun Järviseutu-seura toteuttaa Nasan -planeettakuviin liittyvän hankkeensa, on meillä käsissämme jopa kansainvälisestikin katsoen aika kova juttu !