Ajankohtaista

näyttelyT

 

Helmikuun näyttelyssä

Kuvitustaiteen klassikot
Suomi 100 – kuvitustaiteen klassikoita -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi.  Lasivitriinissä Muumien taikaa – muumimukeja Maarit Aholan kokoelmasta

TAPAHTUMAT

Ma 26.2. klo 18 SATUTUOKIO

Talven riemua - tarinoita mäenlaskusta ja lumiukoista sekä askartelua. Yhteistuumin toteuttamassa Lappajärven kunnankirjasto ja Lappajärven 4H.

Lukupiiri Kirjasiepot kokoontuu ke 7.3. klo 17.30 kirjastossa. Käsiteltävänä Emmanuelle Pirotten kirja Vielä tänään olemme elossa.

TIEDOTE  5.2.2018

HYVÄT ASIAKKAAT!

Tilannekatsausta omatoimikirjastohankkeen etenemisestä:

1) Yleisövessa on valmis ja asiakkaiden käytettävissä. Se on yhteinen WC: INVA/M/N - huomioi siistit tavat, kiitos.

2) Omatoimikirjaston kameravalvontaan liittyvät videokameroiden asennukset on aloitettu Järvinetin toimesta.

3) Palautusluukku on siirretty eri paikkaan. Uusi palautusluukku on sijoitettu kirjaston ulko-oven vasemmalla puolella olevan ikkunan alle.

4) Omatoimikirjastoon liittyvät  muut laitteet ovat vasta tilauksessa.

Tiedotamme omatoimikirjastohankkeen vaiheista eri kanavilla sitä mukaa kun asiat ja aikataulut etenevät.

.

 

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.