Ajankohtaista

näyttelyt

Elokuussa 100 merkittävää tietokirjaa -näyttely / Suomen tietokirjailijat ry, ti 1.8. klo 16.45 alk kahvitus, klo 17.00 näyttelyn avaus Jukka-Pekka Pietiäinen ja klo 17.30 haastateltavana tietokirjoja kirjoittanut Juho Kuorikoski. Lisäksi Yhdessä Suomi 100 pannulappu tilataideteosten näyttely.

Näyttelyvaraukset, kirjastonjohtaja p. 044 3699 663 tai paivi.pippola(at)lappajarvi.fi 

tapahtumat

 • Kesän lukupassien lukudiplomien ja palkintojen jako to 31.8. klo 18 ( tarjoilu)!
 • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona Orava (1 - 3 lk)  tai Onni Orava (4 - 6 lk) lukupassi. Oonan lukupassin kirjalista löytyy tästä ​Onnin lukupassin kirjalista löytyy tästä.
 • KirjaSiepot lukupiirin seuraava kokoontuminen Ke 30.8. 2017. klo 17.30 Lappajärven kirjastossa. Luettavana ja käsiteltävänä teos Rauhattomat / LInn Ullmann.
 • Ystävänpäivänä 14.2. Lappajärven kirjasto julkaisi lappajärveläisille haasteen:
 • Sinä/te, jotka ette ole käyneet ikinä, pitkään aikaan tai muuten vain jäänyt käymättä kirjastossa haastetaan käymään Suomi100 juhlavuoden aikana tutustumassa omaan kirjastoon - Suomi100 -teko!
 • Poistokirjoja myynnissä yhä - tule tekemään löytöjä, myös valmiita teemakasseja.
 • Myynnissä Tähdenlennon kirja 42 e ja Lappajärvi 150 v 15 e, käteismaksu.

Hox!  Kirjastossamme on nyt 2kpl 10" tablettitietokoneita asiakkaiden käyttöön! Laitetta ei voi viedä kotiin, mutta voit saada sen käyttöösi kirjaston tiloissa (max. 2h/päivä). Tarvitset henkilökohtaisen kirjastokorttisi, jonka luovutat henkilökunnalle pantiksi tabletin lainan ajaksi. Voit tiedustella tablettia palvelutiskiltä

  Uudet Eepos -kirjastot  7.2.2017 alkaen!

  Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

  Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

  Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

  Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

  Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.