Ajankohtaista

näyttelyT

Toukokuun näyttelyssä 3. - 31.5. Länsirannan kädentaitopiirin taidokkaita käsitöitä.

 

 TAPAHTUMAT

  • Ke 22.5. klo 17.30 -19.00 Lukupiiri KirjaSiepot - käsiteltävänä Minna Rytisalon kirja Rouva C. 
  • To 28.5. klo 18 SATUTUOKIO - Kesä ja kärpäset (Huom! Sään salliessa ulkona) / Yhteistyössä Lappajärven seurakunta, 4H ja kirjasto.
  • Hox! Kirjastosta lainattavissa kirjastokortilla frisbeegolf -kiekkosettejä sekä tennismailoja&-palloja.

  • Lappajärven 48. kuvataideleiri Maiseman äärellä

Kesän kuvataideleirillä 24.6. - 28.6.2019 Lappajärvellä syvennytään maiseman ja värien maailmaan. Viime kesänä kuvataideleiri oli ensimmäistä kertaa Lappajärvellä Tähti ja Koivun idyllisessä ympäristössä järven rannalla. Uusi kurssipaikka osoittautui hyvin mainioksi ja toimivaksi.

Tänä kesänä kuvataideleirin opettajana toimii Elina Försti, joka on erikoistunut öljyvärimaalauksen. Hänen opastuksellaan kuvataideleirillä syvennetään värioppia. Leirillä voi piirtää tai maalata mieleisellään tekniikalla. Myös vasta-alkajat opastetaan alkuun. Upea ympäristö tarjoaa hienot puitteet maisemamaalaukseen ja värien tutkimiseen. Lisätietoja voi kysellä paivi.pippola(at)lappajarvi.fi, p. 044 369 9663 tai ilmoittautumiset suoraan 31.5. mennessä Järvilakeuden kansalaisopistoon, kurssinumero 1103504.

 

 

Kirjastossa myynnissä:

  • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
  • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
  • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).

  • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
  • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-18. Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

 

 

 

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.