Ajankohtaista

näyttelyT

Päiväni värit - kesämuistot, syksyn palaset / Ritva Lindberg. Näyttely kutsuu kirjastossa kävijät tekemään taidetta  ja osallistumaan. Näyttely on esillä kirjastossa 4. - 31.1.2019.

Teokset syntyvät pienistä värikkäistä vanerinpaloista, joita näyttelyssä kävijät saavat hypistellä ja asetella mielensä mukaan magneettitauluille. Ne kutsuvat katsojan osallistumaan heidän omilla valinnoillaan ja teksteillään.

Näyttelyissä käydessäni olisin aina halunnut kosketella teoksia, mutta se on lähes poikkseutta kiellettyä. Siksi halusin asettaa esille sellaisia töitä joihin saa ja täytyykin koskea. Nämä teokset muotoutuvat vasta kun näyttelyssä kävijä osallistuu niiden koostamiseen.

Odotan innolla miten te, kirjastossa kävijät, ne tällä kertaa kokoatte.
Terveisin, Ritva

 

TAPAHTUMAT

  • Kirjastossa myynnissä:
  • Lappajärvi -aiheista kirjallisuutta (pankkisiirrolla).
  • Kirsti Loukolan Kiljukotka (20 €). Isonvihan aikaan liittyvä selviytymistarina 1700-luvun Pohjanmaalta. "Hyvä tarina vei mukanaan ja jännite säilyi kirjan loppuun saakka. Kirjoittajan tyyli viehätti." (Aino Alppinen, Järviseudun Sanomat 5.12.2017).
  • Benjam Pöntisen Tähdenlennon kirja (42 €) ja Lappajärvi 150 v. kirja (15 €) sekä Lappajärvi -aiheisia postikortteja (käteismaksulla).

  • Kesällä on mahdollisuus suorittaa Oona (1 - 3 lk)  tai Onni (4 - 6 lk) Orava lukupassi.
  • Lappajärven omatoimikirjasto on käytettävissä. Omatoimiajat: ma-pe klo 9-21 ja la-su klo 9-18. Huom! Päivän ensimmäinen omatoimiasiakas voi poimia sanomalehdet harmaasta postilaatikosta kirjaston oven vierestä ja viedä sisälle kirjastoon. Rekisteröityminen omatoimiasiakkaaksi vaatii kirjastokortin, pin -koodin ja omatoimikirjaston käyttösääntöjen ja Eepos -kirjastojen käyttösääntöjen hyväksymisen. Kirjaston henkilökunta rekisteröi asiakkaan omatoimikirjaston käyttäjäksi.

TIEDOTE  18.6.2018

HYVÄT ASIAKKAAT!

 

HOX! OMATOIMIKIRJASTO ON TOIMINNASSA to 14.6. klo 17.30

 

EEPOS -kirjastokimppa

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.