Ajankohtaista

näyttelyT

 

Huhtikuun näyttelyssä

Järvilakeuden kansalaisopiston Lappajärven ryhmän posliini- ja kuvataidetta.

TAPAHTUMAT

KE 2.5 klo 17.30 Lukupiiri Kirjasiepot kokoontuu kirjastossa. Käsiteltävänä Jenni Haukion toimittama Katso pohjoista taivasta : runoja Suomesta.

TIEDOTE  20.4.2018

HYVÄT ASIAKKAAT!

Tilannekatsausta omatoimikirjastohankkeen etenemisestä:

HOX! OMATOIMIKIRJASTO EI OLE VIELÄ KÄYTÖSSÄ, viallisen laitteen takia käyttöönotto viivästyy. OMATOIMIKIRJASTO ON TOIMINNASSA TÄSSÄ KESÄN KYNNYKSELLÄ - ILMOITAMME TARKAN AJAN HETI KUN TIEDÄMME.

1) Yleisövessa on valmis ja asiakkaiden käytettävissä. Se on yhteinen WC: INVA/M/N - huomioi siistit tavat, kiitos.

2) Omatoimikirjaston kameravalvontaan liittyvät videokameroiden asennukset on tehty Järvinetin toimesta.

3) Palautusluukku on siirretty eri paikkaan. Uusi palautusluukku on sijoitettu kirjaston ulko-oven vasemmalla puolella olevan ikkunan alle.

4) Omatoimikirjastoon liittyvistä laitteista ja tarvikkeista osa on tullut kirjastoon, osa vielä tulossa. Omatoimikirjastojärjestelmän asennukset alustavasti sovittu viikolle 15.

Tiedotamme omatoimikirjastohankkeen vaiheista eri kanavilla sitä mukaa kun asiat ja aikataulut etenevät.

 

 

Lappajärven kirjasto liittyi, kuten kaikki YTY -kirjastot mukaan uuteen EEPOS - kirjastokimppaan.

Kaikki Etelä-Pohjanmaan yleiset kirjastot sekä lisäksi Kaskisten, Perhon, Vetelin, Laihian ja Isonkyrön kirjastot ovat liittyneet uudeksi Eepos-kimpaksi. Tämä kirjastojen laajan yhteistyön myötä koko alueella on yhteiset käyttösäännöt, kirjastokortti, verkkopalvelut, e-kirjapalvelut, aineistokuljetukset sekä asiakas- ja aineistotietokannat.

Eepoksen myötä vanhat kirjastokimpat Seitti, Oiva, Krannit, YTY ja Lakia lakkaavat. Kaikkien kimppojen ja Ilmajoen vanhat kirjastokortit toimivat kuitenkin edelleen uudessa Eepoksessa.

Eepos-kimppa on perustettu siksi, että alueen kirjastopalvelut paranisivat ja niiden taso voitaisiin kuntien kireistä taloustilanteista huolimatta säilyttää. Asiakkaat hyötyvät Eepoksesta siten, että saavat käyttöönsä mm. selkeästi isomman e-kirjakokoelman sekä muut aineistokokoelmat. Isompi kimppa pystyy myös paremmin huolehtimaan kirjastohenkilöstön osaamisesta ja uusien palvelujen käyttöönotosta.

Eepos-kimppaa vetää Seinäjoen kaupunginkirjasto-maakuntakirjasto ja jokaisella kunnalla on jäsen ylintä päätäntävaltaa käyttävässä Eepos-johtoryhmässä.